Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX Society Podcast Noorderlab

#5 alternatieve batterijen

Edwin Otten ‘zoekt naar alternatieve bouwstenen voor batterijen’

Noorderlab is de podcast voor nieuwsgierige Noorderlingen. Elke episode geeft een kijkje in één van de laboratoria van de Rijksuniversiteit Groningen. Onderzoekers vertellen over hun werk achter de schermen en over datgene wat hen drijft. En dat in een informeel studentenkwartiertje waarbij PodGront host Amanda Brouwer de herkenbare voice-over rol vervult. In het eerste seizoen staat het Stratingh Institute for Chemistry centraal met elke maand een speciale episode.

Edwin Otten (foto Marleen Annema)
Edwin Otten (foto Marleen Annema)

Onze voorraad lithium voor het maken van lithium ion batterijen voor onze Samsungs en andere smartphones is niet oneindig. En daarnaast niet altijd even geschikt en veilig voor de opslag van energie. Universitair hoofddocent Molecular Inorganic Chemistry Edwin Otten zoekt naar alternatieve bouwstenen voor batterijen en alternatieve vormen van grote schaal energieopslag. Niet alleen handig voor onze toekomstige telefoons, maar ook onze toekomstige wind- en zonneparken.

De Noorderlab podcast is op   Spotify   te beluisteren (tevens te vinden op de bekende luisterplatforms zoals   Apple   en   Google Podcasts ). Elke drie tot vier weken verschijnt er een nieuwe aflevering online, dus veel luisterplezier tot aan de zomer.

Edwin Otten (foto Marleen Annema)
Edwin Otten (foto Marleen Annema)

Deze podcast is ontwikkeld door Science LinX, het science center van de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De podcast is mede mogelijk gemaakt door het Koninklijk Natuurkundig Genootschap en geproduceerd door productiehuis PodGront. In iedere aflevering van ongeveer een ‘studentenkwartiertje’ ontmoet je steeds één van de wetenschappers én PodGront host Amanda Brouwer.

Dit was de laatste aflevering van seizoen 1 van Noorderlab.

Volg Noorderlab via:

www.rug.nl/noorderlab

RSS Feed: https://feeds.captivate.fm/noorderlab/

Laatst gewijzigd:28 juli 2022 18:07