Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinXFameLab

FameLab Nationale Finale 2018

Wie is het grootste wetenschapscommunicatietalent van Nederland?

Wat kunnen dieren ons leren bij het maken van robots? Hoe kunnen mens en bacterie samenwerken om een betere wereld te creëren? Hoe overleef je een DDoS aanval? Dit soort vragen worden beantwoord tijdens de finale van FameLab Nederland, de grootste competitie in de wetenschapscommunicatie waarbij nieuw talent wordt uitgedaagd om een publiek enthousiast te maken voor bètawetenschappen.

Op 9 mei strijden de beste sprekers in de Cloud Nine voor een plaats in de FameLab International Final. Deelnemers hebben slechts drie minuten om een wetenschappelijk concept te pitchen voor de jury. Elk jurylid zal de presentaties beoordelen op drie kwaliteiten: content, helderheid en charisma. Tussen de pitches door zal stand-up comedian Lieven Scheire laten zien dat humor ook een uitstekend middel is om wetenschap te communiceren.

Lees hier het nieuwbericht 'Scheikunde wint FameLab in Groningen''

Meer informatie over FameLab en informatie rondom tickets is te vinden op de website van British Council.

Nieuwsoverzicht FameLab

Scheikunde wint FameLab in Groningen
Wanneer:14 maart 2018

Op donderdag 8 maart stonden tien jonge onderzoekers klaar in het Groninger Forum om deel te nemen aan de regionale voorronde van FameLab. Dit is de jaarlijkse internationale wedstrijd in wetenschapscommunicatie, georganiseerd door de British Council. De opdracht voor de deelnemers is om hun passie voor wetenschap over te brengen op een algemeen publiek in een presentatie van maximaal drie minuten.

FameLab Groningen: The Force in je cellen en lieve kippen
Wanneer:14 maart 2017

FameLab daagt jonge onderzoekers uit om in slechts drie minuten mensen te inspireren de wereld vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Op 9 maart vond de Groningse voorronde plaats.

Passionate about science? Famelab needs you!
Wanneer:02 november 2016

De Rijksuniversiteit Groningen organiseert een voorronde van FameLab, een internationale wedstrijd in wetenschapscommunicatie.

FameLab: juryprijs voor uitdijing heelal, publieksprijs naar Groningen.
Wanneer:26 april 2016

Welke wetenschapper kan het beste zijn onderzoek uitleggen aan het publiek? Daar gaat het om bij FameLab, een internationale wedstrijd waaraan honderden jonge onderzoekers uit meer dan 25 landen aan meedoen.

Spingolven en vrije wil winnen voorronde FameLab
Wanneer:12 februari 2016

Kort verslag van de Groningse voorronde van FameLab

Kom kijken bij FameLab
Wanneer:02 februari 2016

Kom ook naar de Groningse voorronde van FameLab op 11 februari!

printView this page in: English