Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Calendar

Zpannend Zernike!

Vanaf:za 01-10-2022 12:00
Tot en met:zo 02-10-2022 17:00
Waar:Diverse locaties binnenstad & Zernike

Het zpannendste uitje van Groningen!

Ben jij nieuwsgierig? Kom backstage in de wereld van wetenschap en technologie! Wil je zelf komen experimenteren? In de Binnenstad en op de Zernike Campus kun je van alles zien én doen.

zpannend zernike

Kom jij ook naar het Groningse Weekend van de Wetenschap in het eerste weekend van oktober? Naamgever van dit evenement is professor Frits Zernike, de Groninger hoogleraar die in 1953 de Nobelprijs ontving in de natuurkunde.

Twee dagen

Het evenement duurt 2 dagen. Onze studenten en medewerkers laten zpannende dingen zien, maar er gebeurt nog veel meer! En jij kunt NU alvast jouw vraag stellen aan een echte wetenschapper!

Op zaterdag 1 oktober van 12.00 tot 17.00 uur in de binnenstad van Groningen. Op zes locaties dit jaar: DOT, ERIBA/UMCG (Antonius Deusinglaan), Universiteitsmuseum (Oude Kijk in ’t Jatstraat), Forum Groningen (Nieuwe Markt), het Academiegebouw (Broerstraat) en natuurlijk de Jonge Onderzoekers (Dirk Huizingastraat).

Op zondag 2 oktober van 12.00 tot 17.00 uur is de Zernike Campus het toneel van Zpannend Zernike. Dompel je onder in de fascinerende wereld van natuurwetenschappen, techniek en energie. Locaties zijn: UMCG-PARTREC, Bernoulliborg, Kapteyn Instituut en SRON, Hanzehogeschool Groningen, EnTranCe en EnergyBarn, Building.

Heb jij een vraag aan een echte wetenschapper?

Stuur jouw vraag dan vóór 25 september in naar de Antwoordenwinkel. De allerleukste vragen worden beantwoord tijdens Zpannend Zernike. Wie een vraag instuurt maakt óók nog kans op TV Noord te komen! Daar start dit najaar de nieuwe wetenschapsrubriek Eva zoekt uit. Daarin gaat tv-maker Eva Hulscher bij wetenschappers op zoek naar de antwoorden op vragen van kinderen. De vragen die binnenkomen voor de Antwoordenwinkel dingen ook mee naar een plek in deze nieuwe rubriek van RTV Noord.