Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX Calendar

STEAMitUP Workshop (deel 1)

Wanneer:wo 08-09-2021 15:00 - 17:00
Waar:online of live

STEAM Materialen & Workshop

Ben je docent in het STE(A)M-onderwijs en mis je handvatten en inspiratie? Dan is STEAMitUP iets voor jou! STEAMitUP is een Europees project dat een e-learning platform en een toolkit heeft ontwikkeld met Science, Technology, Engineering, Arts, and Mathematics (STEAM) activiteiten en lesideeën voor basis- en voortgezet onderwijs. Het is een waardevolle bron van kennis, inspiratie en bruikbaar materiaal STEAM-onderwijs.

Voor de afronding van dit project zoeken wij docenten die actief willen meekijken, testen en feedback geven. In september organiseren we een 2-delige workshop waarbij we het e-learning platform en de toolkit als inspiratie gebruiken om zelf aan de slag te gaan. Voorafgaand vragen wij je de materialen te verkennen en via surveys aan te geven wat je inspireert en/of nog mist. Deelname aan de workshops is gratis!

STEAMitUP materialen

STEAMitUP bestaat uit een e-learning platform en een Toolkit. Op het e-learning platform kun je meer informatie vinden bij de verschillende STEAM-thema’s en inspiratie opdoen voor je eigen les. De Toolkit bevat bruikbaar lesmateriaal en concrete voorbeelden. Wij vragen je om vooraf de toolkit hier alvast te bekijken en downloaden. Vervolgens ontvangen we graag jouw feedback, die kun je (graag voor de workshop!) in deze toolkit survey invullen. Om toegang te krijgen tot het e-learning platform moet je eerst een account aanmaken. Vervolgens kun je inloggen en krijg je toegang tot de verschillende modules: Art, Science & Technology, Mathematics & Engineering en Robotics & Coding. Ook op dit platform ontvangen we graag je feedback via de e-learning survey.

Na deze eerste sessie volgt op 15 september een workshop.

Workshops

Workshop 1: bespreken we hoe je de STEAMitUP materialen zou kunnen gebruiken.

Workshop 2: gaan we met elkaar (in groepjes) aan de slag om zelf een STEAM-lesplan te maken.

Data

Workshop 1: woensdag 8 september | 15:00-17:00

Workshop 2: woensdag 15 september | 15:00-17:00

Doe je mee?

Lijkt het je leuk om mee te doen met deze workshop? Stuur dan een mail naar Kirsten Krans, projectleider STEAMitUP via k.l.s.krans@rug.nl. Aanmelden (voor beide data) uiterlijk 7 september. Let op, er kunnen maximaal 20 docenten meedoen, dus vol=vol.

Corona

Afhankelijk van de coronamaatregelen zullen de workshops live of online plaatsvinden.