Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX Calendar

Kenniscafé | Vergeet het maar

Wanneer:do 25-05-2023 20:00 - 21:30
Waar:Rabo Studio, Forum Groningen. Nieuwe Markt 1, Groningen
memo-papiertjes
Illustratie: Yvette Compaijen

Waarom herinner je je niets of weinig van je peutertijd? Sommige dingen lijken in je geheugen gegrift te staan, terwijl andere zaken je soms zomaar ontglippen. Dat kan onschuldig zijn: iets vergeten, dat overkomt iedereen. Maar het geheugen is onmisbaar om goed te functioneren. Zonder geheugen weten we niet waar de autosleutels ook alweer liggen, dat we al een gebakje hebben gehad, waar de vakantie naartoe ging, of erger, wie onze naasten zijn.

Hoe werkt het geheugen precies? Zijn vergeten herinneringen voor altijd verloren of kun je ze nog terughalen? Kun je herinneringen bewust vergeten, als dat je goed uitkomt? Wat als het geheugen niet meer feilloos werkt, zoals bij verschillende vormen van dementie? En willen we alles wel onthouden, of is het soms ook belangrijk om te vergeten? In dit Kenniscafé gaat moderator Ruth Koops van ‘t Jagt hierover in gesprek met neurowetenschapper Robbert Havekes, psycholoog Ineke Wessel en Sebastiaan Vos, collectiebeheerder van Groninger Archieven.

Tickets

Bestel hier je tickets voor het kenniscafé.

In het Kenniscafé praten we elke maand met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema's. Het Kenniscafé wordt georganiseerd i.s.m. Studium Generale en Forum Groningen en wordt ondersteund door het Akkoord van Groningen.