Skip to ContentSkip to Navigation
Part of University of Groningen
Science LinX Calendar

European Researchers Night

Wanneer:vr 27-09-2024
Waar:Forum Groningen
decoratieve afbeelding

Onderzoekers zijn op zoek naar oplossingen voor de grote uitdagingen van deze tijd. Dagelijks staan ze op hun labs, graven ze in de grond, duiken ze de oceanen in of analyseren ze teksten om onze samenleving vooruit te brengen. Om de onderzoekers en de oplossingen die ze vinden te vieren en te bevragen, wordt jaarlijks in heel Europa de Europese Nacht van de Onderzoekers georganiseerd. Dit jaar op vrijdagavond 27 september.

In Nederland is Groningen de place-to-be. De vier RUG Schools voor Wetenschap en Samenleving organiseren samen met Forum Groningen en andere partners voor de Europese Nacht van de Onderzoekers, een te gek wetenschapsfestival met ruim 50 programmaonderdelen. Stadjers, Ommelanders, studenten, onderzoekers of  niet-onderzoekers: alle nieuwsgierigen zijn welkom! 

Tussen 19.30 en 24.00 kun je genieten van mini-colleges, experimenten, quizes en opstellingen. Geniet ook van muziek door BEAT Plastic Waste, kunst door Myron Hamming en talkshows door Lucas de Man. Op de website van het Forum, vind je het volledige programma.

Luister, praat, experimenteer en quiz jij mee op vrijdagavond 27 september? Kaarten kosten 7,90. Dit is inclusief twee consumptiemunten. Bestel je kaarten via de website van het Forum. 

De Europese Nacht van de Onderzoekers wordt mede gefinancierd door de Europese Commissie, onder het Horizon Europe Onderzoek en Innovatie programma, grant agreement No.101162172. 

Het programma is gemaakt door: RUG Schools voor Wetenschap en Samenleving, Studium Generale, Universiteitsmuseum, Young Academy Groningen, Science LinX, Forum Groningen en BKB | Het Campagnebureau.