Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekZernike (ZIAM)News

Top Masteropleiding Nanoscience voor de derde keer beoordeeld met excellent

04 februari 2019

De Top Masteropleiding Nanoscience is beoordeeld en getoetst door een internationaal visitatiepanel die daarbij zijn begeleid door de QANU. Het visitatierapport is nu gepubliceerd en bevestigd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse accreditatieorganisatie). Voor drie van de vier standaarden die zijn getoetst heeft het auditpanel de Top Master Nanoscience de hoogst mogelijke beoordeling 'excellent' toegekend. De eindbeoordeling is ook 'excellent'. De betekenis van deze beoordeling is, volgens de regels van de NVAO: 'De opleiding steekt systematisch ver boven de basiskwaliteit uit en geldt als een internationaal voorbeeld'. Het is de derde keer dat de masteropleiding Nanoscience als 'excellent' is beoordeeld.

Het visitatiepanel schrijft: 'De studenten van deze masteropleiding laten overtuigend zien dat ze systematisch ver boven het verwachte niveau van afgestudeerde Master studenten uit reiken' en 'In het algemeen was het visitatiepanel erg onder de indruk van de opzet en de focus van het programma en beschouwt dit programma als een internationaal unieke masteropleiding'.

De Top Master Nanoscience is gestart in 2003. Het zestiende cohort studenten is gestart in September 2018. Tot nu toe zijn meer dan 110 studenten afgestudeerd voor deze Master opleiding, van wie bijna iedereen vervolgens verder is gegaan met een promotietraject.

Groepsfoto cohort 2016-2018
Groepsfoto cohort 2016-2018
Laatst gewijzigd:12 februari 2019 11:53
printView this page in: English

Meer nieuws