Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekZernike (ZIAM)News

Justin Ye's group: Dichalcogenide Gets Two Faces

06 oktober 2017

Justin Ye and colleagues induce two distinct behaviors—superconductivity and metallic conduction—in adjacent atomic layers of an initially semiconducting transition-metal dichalcogenide flake.

Their work Inducing and Manipulating Heteroelectronic States in a Single MoS 2 Thin Flake was published in Physical Review Letters on October 5th and featured in an APS Physics Synopsis the same day.

The full article can be accessed here: https://journals.aps.org/prl/abstract/10.1103/PhysRevLett.119.147002

The synopsis of APS here: https://physics.aps.org/synopsis-for/10.1103/PhysRevLett.119.147002

More information and contact details of Prof. Ye can be found on his website.

Laatst gewijzigd:06 oktober 2017 13:09

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...