Gratis gebruik faciliteiten nanotechnologische labs - Deadline 1 juni

Industriële partijen als startende en jonge bedrijven die bezig zijn een bedrijf te bouwen rond onderzoeksresultaten, kunnen gratis gebruik maken van de faciliteiten van nanotechnologische labs van NanoLabNL. NanoLabNL, het samenwerkingsverband van onderzoeksinstellingen op het gebied van infrastructuur voor nanotechnologie, is gestart met een 6e voucherronde. Het nanotechnologische lab van de Rijksuniversiteit Groningen is partner van NanoLabNL.
NanoLabNL-voucher van €7.500,-
Een NanoLabNL-voucher is €7.500,- waard en geeft een bedrijf het recht 50 tot 75 uur zelfstandig gebruik te maken van de faciliteiten van nanotechnologische labs (incl. training) en/of advies daarover. De NanoLabNL-labs zijn gevestigd in Delft, Eindhoven, Enschede en Groningen en beschikken elk over hun eigen expert-technologie. Bedrijven die voor het eerste keer gebruikmaken van de NanoLabNL-faciliteiten kunnen tot 1 juni 2016 (14.00 u) een aanvraag voor een voucher indienen.
Kennismaken met nanotechnologische onderzoeksfaciliteiten
Met de vouchers kunnen bedrijven op een laagdrempelige manier kennismaken met de beschikbare onderzoeksfaciliteiten en wordt bedrijvigheid gestimuleerd. In de afgelopen jaren werden tientallen vouchers uitgereikt aan bedrijven. In deze 6e voucherronde biedt NanoLabNL wederom 10 vouchers aan ter waarde van 7.500,- euro per stuk. Lees meer over bedrijven die gebruik hebben gemaakt van een NanoLabNL-voucher, zoals Technobis en Tide Microfluidics in het artikel Toename van start-ups in nanotechnologie.
Meer informatie en aanvragen van een voucher
Voor meer informatie over de vouchers en de procedure kunt u contact opnemen met Melvin Kasanrokijat, hoofd programmabureau NanoLabNL.
Over NanoLabNL
Nanotechnologie werkt op een schaal van nanometers, miljoenste millimeters. Onderzoek doen op dit gebied vergt veel van een laboratorium, dat extreem schoon en zo veel mogelijk trillingsvrij moet zijn. Via NanoLabNL exploiteren de universiteiten TU Delft, TU Eindhoven, Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Twente, samen met TNO en Philips Innovation Services, de vier Nederlandse laboratoria op het gebied van nanotechnologie. NanoLabNL is opgenomen op de Nationale roadmap voor grootschalige onderzoeksfaciliteiten.
Laatst gewijzigd: | 29 mei 2019 12:52 |
Meer nieuws
-
15 december 2022
Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie
Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.
-
05 december 2022
Frans J. Sijtsma nieuwe directeur Agricola School
Op voordracht van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is dr. Frans J. Sijtsma per 1 februari 2023 aangesteld als wetenschappelijk directeur van de Rudolf Agricola School for Sustainable Development. Het gaat om een...
-
29 november 2022
Wetenschapswinkels: een brug tussen universiteit en samenleving
Een wetenschapswinkel. Wat koop je daar? Een broodje kennis? Een wisdom-smoothie? Bacteriën op bestelling? Het aanbod van wetenschapswinkels is niet voor iedereen even duidelijk. Terwijl ze zo belangrijk zijn - voor samenleving, onderzoeker en...