Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekVan Swinderen InstituteFundamental Interactions and Symmetries (TRIµP)

Laatste Nieuws

Invangst van een barium ion in een Paul trap
Wanneer:28 mei 2013

Het is de TRIµP groep gelukt om een enkel barium ion in te vangen in een Paul trap. Op de afbeeldingen zijn Coulomb kristallen te zien die bestaan uit een afnemende hoeveelheid laser-gekoelde ionen, die gedetecteerd zijn met een EMCCD camera. Dit is een belangrijke stap vooruit richting de geplande experimenten aan een enkel radium ion, waarbij men atomische pariteitsschending wil meten en een ultra-stabiele optische klok wil bouwen.

Vidi-beurs voor Steven Hoekstra
Wanneer:21 mei 2013

KVI-onderzoeker Steven Hoekstra heeft een Vidi-beurs toegekend gekregen van NWO. Zijn aanvraag was getiteld 'Met stilgezette moleculen op zoek naar donkere materie'.

Artikel in De Volkskrant
Wanneer:20 maart 2012

Dit artikel over het onderzoek aan het KVI naar een zeer nauwkeurig navigatiesysteem door middel van lasers is gepubliceerd in De Volkskrant.

Succes in FOM-projectruimte voor Steven Hoekstra
Wanneer:01 januari 2011

KVI-wetenschapper Steven Hoekstra heeft gescoord in de projectruimte van de Stichting FOM met een voorstel voor onderzoek naar gebroken spiegelsymmetrie in ultrakoude moleculen. Ten behoeve van een project voor vier jaar worden een promotiepositie (OIO), k€ 60 materieel budget en k€ 100 investeringsbudget ter beschikking gesteld.

Broken Mirrors and Drifting Constants
Wanneer:25 november 2010

In a recently funded FOM program we will study the violation of fundamental symmetries and the time-variation of the constants. Using the most precise techniques available to us, we will measure small energy shifts in selected atoms and molecules.

printView this page in: English