Skip to ContentSkip to Navigation
Research Van Swinderen Institute

Martine Schut door KNAW geselecteerd voor Lindau Ontmoetingsdagen

21 March 2024

Zeven jonge wetenschappers naar Lindau Ontmoetingsdagen

Als jonge wetenschapper een Nobelprijswinnaar ontmoeten, wie wil dat nou niet? De Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars zijn unieke bijeenkomsten in Lindau, Duitsland, waar jonge en gevestigde onderzoekers  samenkomen om inspiratie op te doen en kennis uit te wisselen. Zeven onderzoekers die zijn voorgedragen door de KNAW mogen dit jaar ook mee.

De 73ste Lindau Ontmoetingsdagen vinden plaats van 30 juni – 5 juli 2024, met dit jaar de natuurkunde als centraal thema. Er komen meer dan zeshonderd deelnemers bijeen, waaronder zeven veelbelovende onderzoekers die zijn voorgedragen door de KNAW. Op het programma staan lezingen van en interactieve lunches met Nobelprijswinnaars, masterclasses, posterpresentaties, ‘Science Walks’ en diverse sociale evenementen.

Sinds 2008 draagt de KNAW jonge wetenschappers werkzaam aan een Nederlandse universiteit voor aan de Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen, die de selectie voor deelname maakt. De KNAW draagt bij aan de deelnamekosten van door haar voorgedragen deelnemers. Dit jaar zijn geselecteerd door het comité van de Lindau Ontmoetingsdagen:

 • Sanne Bloot, Rijksuniversiteit Groningen
 • Yaroslav Herasymenko, Universteit Leiden                      
 • Pauline Kolbeck, Universiteit Utrecht
 • Mike Pols, Technische Universiteit Eindhoven
 • Martine Schut, Rijksuniversiteit Groningen
 • Tereza Vakhtel, Universiteit Leiden
 • Sanjay Vatsal, Universiteit Twente

Over de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars

De Lindau Ontmoetingsdagen hebben als doel het overdragen van kennis tussen generaties wetenschappers, het versterken van internationale netwerken en het inspireren van zowel jonge wetenschappers als Nobelprijswinnaars. De bijeenkomsten vinden jaarlijks plaats, met wisselende disciplinaire aandachtspunten.

De Raad voor de Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars organiseert de dagen sinds 1951.

Meer Informatie over de Lindau Ontmoetingsdagen: Lindau Ontmoetingsdagen

Last modified:26 March 2024 3.17 p.m.

More news

 • 24 May 2024

  Lustrum 410 in pictures

  Lustrum 410 in pictures: A photo report of the lustrum 2024

 • 21 May 2024

  Results of 2024 University elections

  The votes have been counted and the results of the University elections are in!

 • 13 May 2024

  Trapping molecules

  In his laboratory, physicist Steven Hoekstra is building an experimental set-up made of two parts: one that produces barium fluoride molecules, and a second part that traps the molecules and brings them to an almost complete standstill so they can...