Skip to ContentSkip to Navigation
Research Study Centre for Children, Migration and Law

Het onderzoeks- en expertisecentrum schoolt 50 psychologen en pedagogen in BIC-methodiek

29 maart 2016
Het Onderzoeks- en Expertisecentrum voor Kinderen en Vreemdelingenrecht verzorgt op 1 april 2016 een training aan vijftig psychologen en orthopedagogen. Zij laten zich scholen in de Best Interests of the Child (BIC)-methodiek, die door het Expertisecentrum is ontwikkeld. De deelnemers aan de training gaan vrijwillig diagnostische onderzoeken doen om de huidige wachtlijst bij het Expertisecentrum te helpen wegwerken. Met de diagnostische onderzoeken wordt op gedragswetenschappelijke wijze invulling gegeven aan het belang van het kind, opdat dit belang voorop staat in het besluit dat de IND neemt over hun verblijfsvergunning. Uiteindelijk is het doel dat de BIC-methodiek door veel meer gedragswetenschappers wordt toegepast om het belang van het kinderen in migratieprocedures te onderbouwen. Meer informatie is hierover is te vinden in het persbericht.
Laatst gewijzigd:09 februari 2017 12:16

Meer nieuws

 • 13 oktober 2023

  Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie

  Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.

 • 12 september 2023

  Kunst in tijden van AI

  Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....

 • 28 augustus 2023

  Harish Vedantham en Casper van der Kooi genomineerd voor Wetenschapstalent 2023.

  Harish Vedantham en Casper van der Kooi zijn door New Scientist genomineerd voor Wetenschapstalent 2023. De verkiezing is bedoeld om jonge wetenschappers en hun onderzoek een podium te geven.