Skip to ContentSkip to Navigation
Onderzoek Kapteyn Instituut Agenda en Nieuws

Zpannend Zernike: Open Dag Kapteyn Instituut & SRON

Wanneer:zo 06-10-2019 12:00 - 17:00
Waar:Kapteyn Instituut, SRON, Landleven 12, Groningen
Zpannend Zernike Image: Theo Jurriens
Zpannend Zernike Image: Theo Jurriens

Op zondag 6 oktober is het Kapteyn Instituut en SRON open voor bezoekers van Zpannend Zernike.

Altijd al gefascineerd geweest door de Zon, planeten en sterren? Kom kijken!

De Zon is een vrij gewone ster, één lichtpuntje in een gigantische sterrenstad van miljarden sterren, die wij "De Melkweg" noemen. Ongeveer de helft van die sterren heeft ook planeten, net zoals in ons zonnestelsel. En onze Melkweg is maar één van de vele miljarden sterrenstelsels! Sterrenkundigen van het Kapteyn Instituut bestuderen al deze bijzondere objecten in het universum.

Heb je vragen over het heelal, of wil je weten wat een sterrenkundige doet? Vraag het de astronoom bij de Open Dag! Bij mooi weer kun je de Zon bewonderen door telescopen met speciale zonnefilters. Voor kinderen is er een knutselhoek over het heelal en ruimtevaart. Sterrenkundigen laten je met spannende proefjes zien hoe anders het is in de ruimte, en hoe wij met telescopen diep in het heelal kunnen kijken naar andere planeten, sterren en sterrenstelsels. En voor een ontdekkingstocht door het universum ga je naar het Kapteyn mobiele planetarium in de Bernoulliborg.

Het Kapteyn Instituut en SRON Netherlands Institute for Space Research werken al decennia lang samen en zijn gezamenlijk te bezoeken tijdens Zpannend Zernike.

----------------------------------------------------------------------------------------

Programma volgt

View this page in: English