Skip to ContentSkip to Navigation
Research Integrated Research on Energy, Environment and Society | IREES Research Local Energy Communities: Responsible Innovation Towards Sustainable Energy (CO-RISE)

Duurzaam Noord Deurningen

18 november 2013

Cogas ondersteunt de Stichting Duurzaam Noord Deurningen als kennis- en financieel partner bij het realiseren van de doelstelling van de stichting: een energieneutraal Noord Deurningen in 2020. In dit verband richt Cogas zich vooral op de gewenste realisatie van een biogasnetwerk. Wanneer het een gebied lukt met duurzame bronnen (zoals biogas) in de eigen energiebehoefte te voorzien, mag er gesproken worden van energieneutraliteit. Het unieke aan dit project is dat er alleen biogas wordt opgewekt uit mest, waar dat meestal gebeurt in combinatie met maïs....lees verder.

Bron: http://www.cogas.nl

Terug naar nieuwsoverzicht.

Laatst gewijzigd:17 november 2020 11:23

Meer nieuws

 • 13 mei 2024

  Moleculen stilzetten

  In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.

 • 29 april 2024

  Sensor met gevoel

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

 • 16 april 2024

  RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

  De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...