Benedenbuurt van het gas af
De Benedenbuurt in Wageningen heeft een ruime, groene opzet en karakteristieke jaren ’40 en ’50 woningen. Om de wijk in de toekomst niet langer afhankelijk te laten zijn van aardgas bekijken buurtbewoners, de gemeente en de Woningstichting de mogelijkheden om een collectief warmtenet te realiseren dat de huizen van duurzame warmte voorziet. Misschien kan er zelfs energie met elkaar uitgewisseld worden via zo’n warmtenet. Van mei-november 2017 voert adviesbureau TAUW een brede haalbaarheidsstudie uit naar de verschillende opties. Eerder is er een quickscan verricht naar de toepassingsmogelijkheden van een zogenaamd ‘Ecovat’ voor deze wijk.
Hoewel de Benedenbuurt formeel groter is hebben wij het voor dit project over de +/- 400 woningen binnen het vierkant Diedenweg, Geertjesweg, Postjesweg, Lawickse Allee.
Vervanging riolering
Directe aanleiding voor dit proces is het feit dat de gemeente voornemens is om vanaf 2018 de riolering en bestrating in de Benedenbuurt te vervangen. Gezien de grootte van die ingreep maakt dit de aanleg van een warmtenet relatief eenvoudig....lees verder.
Bron: wageningenduurzaam/
Terug naar nieuwsoverzicht.
Laatst gewijzigd: | 17 november 2020 11:23 |
Meer nieuws
-
26 april 2023
Koninklijke onderscheidingen voor RUG-medewerkers
Op woensdag 26 april zijn op voordracht van de RUG twee wetenschappers koninklijk onderscheiden. Mevrouw prof.dr. K.U. Loos is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Uit handen van burgemeester K. Schuiling ontving zij de...
-
26 april 2023
Cisca Wijmenga in Raad van Toezicht Hanzehogeschool
Cisca Wijmenga treedt per 1 september 2023 toe tot de Raad van Toezicht van de Hanzehogeschool.
-
25 april 2023
Reactie op kamerbrief internationalisering
Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen heeft kennisgenomen van de Kamerbrief internationalisering in het hoger onderwijs die Minister Dijkgraaf op vrijdag 21 april naar de Tweede Kamer stuurde.