Skip to ContentSkip to Navigation
Research GION education/research Research Promolokaal

Promolokaal

Gezocht: Nieuwsgierige leerkrachten (PO/SPO/SO/VO/SVO/MBO/HBO) uit het Noorden van het land met interesse in promotieonderzoek!

Sta jij voor de klas en zou je graag willen promoveren? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om een onderwijswetenschappelijk promotieonderzoek uit te voeren? Zou je graag in contact willen komen met mogelijke begeleiders? Meld je dan nu aan bij Promolokaal!

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt jaarlijks subsidies beschikbaar waarmee leraren promotieonderzoek kunnen doen. Met deze beurzen krijgen leerkrachten de kans zich verder te ontwikkelen, kan een impuls worden gegeven aan de onderwijskwaliteit van de eigen school en wordt de aansluiting tussen de onderzoek en praktijk versterkt.

De afdeling GION Onderwijs/Onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen draagt dit initiatief een bijzonder warm hart toe en wil geïnteresseerde kandidaten graag ondersteunen bij het aanvragen van een Promotiebeurs voor Leraren en heeft daarom Promolokaal opgezet. Met Promolokaal brengen we leerkrachten met interesse in promotieonderzoek in contact met wetenschappelijk onderzoekers, hun expertises en mogelijke onderzoeksprojecten die geschikt zijn voor promotieonderzoek door leerkrachten. Via het linker menu kun je de onderzoeksprojecten en profielen van onze collega’s alvast bekijken.

We organiseren op woensdag 10 juni van 15:00-16:00 een (virtuele) informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we wat het doen van promotieonderzoek inhoudt. Ook zetten we de verschillende subsidiemogelijkheden en rondes op een rijtje en lichten we de verschillende onderzoeksprojecten en ideeën van collega’s verder toe. Het is ook mogelijk om in overleg een eigen onderzoeksvoorstel uit te werken dat aansluit bij de expertise en interesse van onze een van onderzoekers.

Heb je interesse om deze informatiebijeenkomst bij te wonen, stuur dan uiterlijk maandag 8 juni voor 12:00 een e-mail naar Nienke Kiewiet (n.kiewiet rug.nl) om je aan te melden. Vergeet daarbij niet te vermelden welke master je doet (of gedaan hebt) en in welke onderwijssector je momenteel werkt. Vermeld het ook als je op de website al een project bent tegengekomen dat jouw interesse heeft gewekt.

Voor inhoudelijke vragen over Promolokaal kan je contact opnemen met Jolien Mouw (j.m.mouw rug.nl), Marjolein Deunk (m.i.deunk rug.nl) of Matthijs Warrens (m.j.warrens rug.nl)

Laatst gewijzigd:25 mei 2020 19:10