Skip to ContentSkip to Navigation
Research GION education/research

"Als je lekker in je vel zit, leer je een stuk beter"

21 maart 2022

Marjolein Deunk (GION) en Yasemin Oruc (Hotelschool The Hague) laten in een interview hun licht schijnen op onderwijsvernieuwing en studentenwelzijn. Het interview is te lezen op de website van het CommeniusNetwerk .

“Bij onderwijsinnovatie hoef je niet alleen te denken aan het inzetten van digitale, hightech middelen. Het gaat om de vraag hoe studenten het beste kennis en vaardigheden op kunnen doen in een inspirerende omgeving. Onderwijsinnovatie zou je kunnen zien als een nadruk op onderwijsbelang. Bij universiteiten is vooral onderzoek de kern en komt daar het onderwijs bij. Gelukkig is er nu een kentering gaande, maar het belang van de onderwijstaak mag nog meer gevoeld worden. - Marjolein Deunk”

Logo commeniusnetwerk
Laatst gewijzigd:23 maart 2022 13:02

Meer nieuws

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.

 • 15 maart 2022

  Vici-beurzen voor drie RUG-onderzoekers

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie RUG-onderzoekers een Vici-financiering van maximaal 1.5 miljoen euro toegekend. Prof. dr. J.W. Romeijn, prof. dr. S. Hoekstra en prof. dr. K.I. Caputi kunnen hiermee...

 • 20 december 2021

  Bevlogen bekeerling predikt duurzaam ondernemen

  Duurzame ondernemers de hand reiken, daar is het Gjalt de Jong om te doen. Hij ziet de universiteit als regisseur van vernieuwing. Een onafhankelijke scheidsrechter die de omslag naar een circulaire economie kan versnellen. Daartoe moest hij eerst...