Skip to ContentSkip to Navigation
Research GION education/research

Leidraden over differentiatie en hoge verwachtingen

06 oktober 2021

Op 6 oktober 2021 zijn twee leidraden verschenen. Eén gaat over differentiatie als sleutel voor gelijke kansen, waaraan Roel Bosker (hoogleraar bij het GION) heeft meegewerkt, en de ander over onderwijs vanuit hoge verwachtingen, waaraan Anneke Timmermans (universitair hoofddocent bij het GION) een bijdrage heeft geleverd. Download ze hier:

De leidraden zijn een initiatief van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO), naar voorbeeld van de guidance reports van de Britse Education Endowment Foundation (EEF). In deze guidance reports bundelen wetenschappers en onderwijsprofessionals kennis over belangrijke thema’s in goed leesbare rapporten met handreikingen, onderbouwde adviezen en aanbevelingen voor scholen.

Laatst gewijzigd:06 oktober 2021 09:11

Meer nieuws

 • 04 juli 2022

  Onderzoek naar de toerist als Antarctisch ambassadeur

  Dr. Annette Scheepstra van het Arctisch Centrum van de RUG, onderdeel van de Faculteit der Letteren, gaat onderzoek doen naar toerisme op Antarctica en de toerist als Antarctisch ambassadeur. Zij krijgt hiervoor financiële steun van 1 miljoen euro...

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.

 • 15 maart 2022

  Vici-beurzen voor drie RUG-onderzoekers

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie RUG-onderzoekers een Vici-financiering van maximaal 1.5 miljoen euro toegekend. Prof. dr. J.W. Romeijn, prof. dr. S. Hoekstra en prof. dr. K.I. Caputi kunnen hiermee...