Skip to ContentSkip to Navigation
Research GION education/research

KNAW subsidie pilotfonds 'Wetenschapscommunicatie door wetenschappers: Gewaardeerd!’

15 april 2021

GION Onderwijs/Onderzoek vindt het belangrijk dat wetenschappelijke kennis over veelbelovende en succesvolle onderwijspraktijken het dagelijkse werkveld bereikt. We hebben daarom nauwe contacten met leerkrachten en onderwijsinstellingen in de regio, verzorgen workshops en lezingen en ontwikkelen regelmatig praktijkproducten bij onderzoekspublicaties. Met de subsidie van het KNAW pilotfonds zullen we onze wetenschapscommunicatie-activiteiten verder bundelen en versterken. Op die manier willen we op een structurele en samenhangende manier met betrokkenen uit het onderwijswerkveld in Noord-Nederland het gesprek aangaan over onderwijswetenschappelijk onderzoek. Hierbij staat wederzijds delen van kennis, ervaring en aandachtspunten centraal. Het maatschappelijk relevante onderwerp dat onze speciale aandacht heeft is het bevorderen van gelijke onderwijskansen.

De GION-onderzoekers die hiermee aan de slag gaan, zijn Jolien Mouw, Marjolein Deunk, Hanke Korpershoek, Lieneke Ritzema, Marij Veldman en Mariëtte Hingstman.

Laatst gewijzigd:30 april 2021 14:54

Meer nieuws

 • 10 juni 2024

  Om een wolkenkrabber heen zwermen

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

 • 24 mei 2024

  Lustrum 410 in beeld

  Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024

 • 21 mei 2024

  Uitslag universitaire verkiezingen 2024

  De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!