Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Science and EngineeringResearchGRIPNews and activities

PRISMA-publicatieprijs voor artikel over MeMO bij osteoporose

28 augustus 2015

Een artikel over het gebruik van de MeMO-methode (Medicatie Monitoring & Optimalisatie) bij osteoporose is bekroond met de publicatieprijs van stichting PRISMA. Het artikel verscheen in februari 2014 in Osteoporosis International. Ada Stuurman en co-auteurs Eric Hiddink (Health Base), Job van Boven en Stefan Vegter (FarmacoEpidemiologie en FarmacoEconomie (GRIP)) ontvingen de prijs tijdens het PRISMA-symposium op 19 mei in Amersfoort.

Verbeterde therapietrouw én patiënttevredenheid
Het winnende artikel Proactive pharmaceutical care interventions decrease patients' nonadherence to osteoporosis medication komt voort uit onderzoek tussen HealthBase en FarmacoEpidemiologie en FarmacoEconomie. De auteurs beschrijven hoe zowel therapietrouw als patiënttevredenheid verbeteren door geprotocolleerde medicatiereviews, adviesgesprekken op maat en het voortdurend monitoren van medicijngebruik.

De PRISMA prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan Nederlandse apotheker-onderzoekers die het beste internationale artikel hebben gepubliceerd over farmaceutische patientenzorg.

Het artikel: Stuurman-Bieze AG, Hiddink EG, van Boven JF, Vegter S. Proactive pharmaceutical care interventions decrease patients' nonadherence to osteoporosis medication. Osteoporosis International 2014; 25:1807-12.

Laatst gewijzigd:28 augustus 2015 11:17

Meer nieuws

 • 15 mei 2019

  KNAW Akademiepenning voor Trudy Dehue

  Trudy Dehue, wetenschapssocioloog, publicist en emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), ontvangt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De Akademie reikt die prijs eens in de twee jaar...

 • 15 mei 2019

  Adviezen Van Rijn raken RUG hard

  De adviezen van de Commissie Van Rijn met betrekking tot de bekostiging van het hoger onderwijs hebben voor de RUG als brede klassieke universiteit grote gevolgen. De voorgestelde verschuiving van geld ten gunste van bèta-techniek gaat ten koste van...

 • 14 mei 2019

  Aantal kinderen met diabetes type 1 verdubbeld

  Het aantal kinderen dat per jaar de diagnose diabetes mellitus type 1 krijgt, is in de afgelopen dertig jaar verdubbeld. Dat concludeert Angelien Spaans-Hummelink in haar proefschrift.