Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Science and Engineering Our Research GRIP News and activities

PRISMA-publicatieprijs voor artikel over MeMO bij osteoporose

28 augustus 2015

Een artikel over het gebruik van de MeMO-methode (Medicatie Monitoring & Optimalisatie) bij osteoporose is bekroond met de publicatieprijs van stichting PRISMA. Het artikel verscheen in februari 2014 in Osteoporosis International. Ada Stuurman en co-auteurs Eric Hiddink (Health Base), Job van Boven en Stefan Vegter (FarmacoEpidemiologie en FarmacoEconomie (GRIP)) ontvingen de prijs tijdens het PRISMA-symposium op 19 mei in Amersfoort.

Verbeterde therapietrouw én patiënttevredenheid
Het winnende artikel Proactive pharmaceutical care interventions decrease patients' nonadherence to osteoporosis medication komt voort uit onderzoek tussen HealthBase en FarmacoEpidemiologie en FarmacoEconomie. De auteurs beschrijven hoe zowel therapietrouw als patiënttevredenheid verbeteren door geprotocolleerde medicatiereviews, adviesgesprekken op maat en het voortdurend monitoren van medicijngebruik.

De PRISMA prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan Nederlandse apotheker-onderzoekers die het beste internationale artikel hebben gepubliceerd over farmaceutische patientenzorg.

Het artikel: Stuurman-Bieze AG, Hiddink EG, van Boven JF, Vegter S. Proactive pharmaceutical care interventions decrease patients' nonadherence to osteoporosis medication. Osteoporosis International 2014; 25:1807-12.

Laatst gewijzigd:28 augustus 2015 11:17

Meer nieuws

 • 21 september 2022

  CvB trots op nationale aandacht Feringa’s ‘Alledaagse Moleculen’

  Afgelopen week overhandigden Ben Feringa en Anouk Lubbe het eerste exemplaar van hun boek Alledaagse Moleculen aan minister Robbert Dijkgraaf. Het College van Bestuur is bijzonder trots op dit initiatief, dat landelijk aandacht kreeg. Het CvB is er...

 • 04 juli 2022

  Onderzoek naar de toerist als Antarctisch ambassadeur

  Dr. Annette Scheepstra van het Arctisch Centrum van de RUG, onderdeel van de Faculteit der Letteren, gaat onderzoek doen naar toerisme op Antarctica en de toerist als Antarctisch ambassadeur. Zij krijgt hiervoor financiële steun van 1 miljoen euro...

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.