Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

NWO ENW-KLEIN-subsidie van 350.000 euro voor Dr. Guskov

13 december 2019

Dr. Albert Guskov van het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB) heeft een NWO ENW-KLEIN-subsidie ontvangen voor zijn project ‘Time-resolved dynamics of glutamate transporters’. De subsidie bedraagt 350.000 euro. In het onderzoeksproject zal Guskov een moleculaire film maken over veranderingen die in een eiwit plaatsvinden en die essentieel zijn voor de normale functie van signaaloverdracht in onze zenuwen.

De film zal worden gemaakt door een combinatie van de geavanceerde tijdsafhankelijke kristallografie (die observaties van bewegingen voor enkele atomen mogelijk maakt) en recente vooruitgang in fotofarmacologie (die prototypen verschaft van toekomstige medicaties, die door licht kunnen worden geactiveerd). Aan de hand van de film is beter te begrijpen hoe deze eiwitten werken en het zal helpen bij de ontwikkeling van door licht activeerbare medicijnen.

ENW-KLEIN

De ENW-KLEIN-subsidie biedt onderzoekers de mogelijkheid om wetenschappelijke innovaties op te zetten die de basis kunnen vormen voor de onderzoeksthema's van de toekomst. Het bestuur van NWO-domeinwetenschappen heeft in deze ronde twintig aanvragen toegekend, waarvan twee aan de RUG.

Laatst gewijzigd:06 januari 2020 08:48
View this page in: English

Meer nieuws