Skip to ContentSkip to Navigation
Onderzoek Centre for Religious Studies Research Centres Centre Religion, Health and Wellbeing

Masterclass met Heidi Jansen: Werk en Zingeving

Wanneer:do 18-03-2021 14:00 - 15:00
Waar:Online

Werk is één van onze belangrijkste bronnen voor zingeving. Werk kan namelijk een plek zijn waar we gezien en gewaardeerd te worden, waar we deel zijn van een gemeenschap. Werk geeft structuur aan ons leven en werk geeft bestaanszekerheid. Een belangrijke voorwaarde voor zingeving is dat we ons geborgen voelen en dat heeft werk ons lange tijd geven.

Echter, die geborgenheid wordt door flexibilisering en de voortdurende dreiging van reorganisaties steeds meer aangetast. Daarnaast komt ons werkplezier ook nog eens onder druk te staan door de nadruk die er de afgelopen decennia is komen te liggen op persoonlijk succes, op prestaties en continue concurrentie met elkaar. Er is een vertoog (een gemeenschappelijk verhaal over hoe de wereld in elkaar zit) ontstaan, waarin we steeds moeten bewijzen dat we succesvol zijn. We moeten zelfsturend zijn en zijn verantwoordelijk voor onze employability. Dat vinden we vanzelfsprekend, maar is dat eigenlijk wel zo? Wat zijn de kosten van deze manier van naar de werkelijkheid kijken? En is een andere zienswijze mogelijk? Het antwoord daarop is ja!

De rode draad van deze masterclass is ons werk in de prestatiemaatschappij. Heidi Jansen vertelt over de betekenis die werk voor ons heeft, waarom werk belangrijk is voor zingeving en waarom dit problematisch is geworden. Natuurlijk wordt er ook gekeken welke alternatieven er zijn en wat we vanaf nu anders kunnen doen. Na afloop van de masterclass zal ook kijkersvragen beantwoorden.

Meld je dus snel aan via de inschrijflink en bedenk alvast wat je aan Heidi Jansen zou willen vragen!

De masterclass van Heidi Jansen is onderdeel van de Expeditie van betekenis van Noorderlink. Kijk voor meer informatie en andere evenementen op Noorderlink