Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Law for society Publieksacademie

Publieksacademie lezing 'Van schuld naar schone lei' 30 november 2017

Wanneer:do 30-11-2017 19:00 - 21:00
Waar:Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
publieksacademie schuld

Steeds meer mensen maar ook bedrijven komen in de schulden. Maar hoe komt het zover? En ben je zelf verantwoordelijk voor je schulden of is het door omstandigheden gekomen? Wat kun je eraan doen om weer uit deze situatie te komen?

publieksacademie voor de rechtspraak

Tijdens de Publieksacademie voor de Rechtspraak op donderdag 30 november vertelt Frank Verstijlen, hoogleraar privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, over de incasso- en deurwaarderspraktijken. Welke personen en instellingen verdienen aan schulden van anderen?

Hein Idzenga, rechter bij de Rechtbank Noord-Nederland, gaat het hebben over de mensen die in de schulden zitten en de ins en outs van het wettelijke WSNP-traject. Daarnaast vertelt hij over de dagelijkse praktijk van insolventiewerk op de rechtbank.

Aanmelden

Wilt u bij deze lezing aanwezig zijn? Meldt u zich dan aan via het aanmeldingsformulier op de website van het Dagblad van het Noorden. De lezing is in eerste plaats toegankelijk voor abonnees van het Dagblad van het Noorden. Bent u geen abonnee? Dan komt u op de wachtlijst en ontvangt u bericht zodra er een plek voor u beschikbaar is.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak

Met laagdrempelige lezingen komt de Publieksacademie voor de Rechtspraak tegemoet aan de grote belangstelling voor de rechtspraak. Deskundigen zoals rechters, officieren van justitie en hoogleraren vertellen over thema’s in het recht waar veel mensen mee te maken krijgen.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak is een samenwerking tussen de Rechtbank Noord-Nederland, de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, het Openbaar Ministerie/Arrondissementsparket Noord-Nederland en het Dagblad van het Noorden. De lezingen zijn geschikt voor een breed publiek. Kennis over het recht is niet nodig om te lezingen te kunnen volgen.

samenwerkingspartners