Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Law & Society Public Academy for Jurisprudence

Publieksacademie lezing 'DNA in strafzaken' 20 april 2016

Wanneer:wo 20-04-2016 19:00 - 21:00
Waar:Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

De DNA-databank is een belangrijk instrument bij de opsporing en vervolging van misdrijven. Wat zegt DNA nu? Ben je direct verdachte wanneer jouw DNA ergens wordt aangetroffen? Hoe beoordeelt een rechter DNA-sporen? Dit zijn vragen die aan bod komen tijdens de Publieksacademie voor de Rechtspraak op woensdag 20 april 2016.

dna

Ing. I. Jullens, forensisch onderzoeker bij de Politie Noord-Nederland leidt deze avond in over de forensische opsporing en legt uit wat het vakgebied inhoudt. Daarnaast gaat zij aan de hand van een concrete zaak in op de rol van DNA in strafzaken.

Vanuit de rechtbank Noord Nederland is rechter mr. J. van Bruggen aanwezig. Hij vertelt over de bruikbaarheid van DNA in rechtszaken, en meer in het bijzonder hoe de rechter in strafzaken omgaat met DNA als bewijs.

Waar en wanneer

Woensdag 20 april 2016 | 19.00 – 21.00 uur | RUG, Academiegebouw Broerstraat 5

Voor abonnees

Dagblad van het Noorden verloot onder abonnees 300 toegangsbewijzen. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website van het Dagblad van het Noorden. Er is een beperkt aantal plaatsen. Bent u geen abonnee, dan wordt u op een wachtlijst geplaatst.

partners

De Publieksacademie voor de Rechtspraak wil met laagdrempelige lezingen tegemoetkomen aan de grote belangstelling die bestaat voor de rechtspraak. Rechters, officieren van justitie, hoogleraren en andere deskundigen vertellen over thema’s in het recht waar veel mensen mee te maken krijgen.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak is een samenwerking tussen de Rechtbank Noord-Nederland, de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, het Openbaar Ministerie/Arrondissementsparket Noord-Nederland en het Dagblad van het Noorden. De lezingen zijn geschikt voor een breed publiek. Kennis over het recht is niet nodig om de lezingen te kunnen volgen.