Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Law & Society Public Academy for Jurisprudence

Publieksacademie lezing 'Cybercrime' 7 september 2016

Wanneer:wo 07-09-2016 19:00 - 21:30
Waar:Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
cybercrime

Cybercrime

Criminaliteit speelt zich steeds vaker online af. En wie is er vandaag de dag niet online te vinden? Maar wat is cybercrime nu precies, wat is strafbaar en wat niet? Hoe zit het met de privacy, welke wetgeving is hiervoor en hoe kunt u voorkomen dat u slachtoffer wordt? Dit zijn vragen die aan bod komen tijdens de Publieksacademie voor de Rechtspraak op woensdag 7 september.

Prof. H. Wolswijk, hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen leidt de avond in en legt uit wat de nieuwe wetgeving is met betrekking tot bijvoorbeeld hacking en aftappen van gegevens. Daarnaast gaat hij in op hoe 'klassieke' strafbepalingen zoals diefstal en oplichting ook hun nut bewijzen in de digitale wereld. Vanuit het Openbaar Ministerie is landelijk cybercrime officier van justitie Dhr. M. Egberts aanwezig en hij vertelt over de ontwikkelingen binnen de wereld van High Tech Crime. Hij laat ons zien hoe cybercriminelen aan onze gegevens komen en wat zij daar vervolgens mee kunnen doen.

Aanmelden

Wilt u bij deze lezing aanwezig zijn? Meldt u zich dan aan via het aanmeldingsformulier op de website van het Dagblad van het Noorden. De lezing is in eerste plaats toegankelijk voor abonnees van het Dagblad van het Noorden. Bent u geen abonnee? Dan komt u op de wachtlijst en ontvangt u bericht zodra er een plek voor u beschikbaar is.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak

Met laagdrempelige lezingen komt de Publieksacademie voor de Rechtspraak tegemoet aan de grote belangstelling voor de rechtspraak. Deskundigen zoals rechters, officieren van justitie en hoogleraren vertellen over thema’s in het recht waar veel mensen mee te maken krijgen.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak is een samenwerking tussen de Rechtbank Noord-Nederland, de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, het Openbaar Ministerie/Arrondissementsparket Noord-Nederland en het Dagblad van het Noorden. De lezingen zijn geschikt voor een breed publiek. Kennis over het recht is niet nodig om te lezingen te kunnen volgen.