Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Law for society Advies of hulp

Kamerbewonersadviesbureau

banner kamerbewonersadviesbureau

Het Kamerbewoners Adviesburo (KAB) is een stichting die gratis huurrechtadvies geeft aan studenten en andere kamerbewoners. Alle medewerkers van het KAB studeren rechten aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Het KAB wordt bijgestaan door een ervaren advocaat, die op de maandelijkse zakenvergadering de behandelde zaken doorneemt en de gegeven adviezen controleert.

Het KAB geeft jou als huurder gratis advies over jouw persoonlijke situatie en geeft aan welke rechten je hebt. Ook kan het KAB namens jou een mail naar jouw verhuurder sturen, wat vaak tot het gewenste resultaat leidt. De meest ingewikkelde zaken laten wij eerst bekijken door onze huisadvocaat, zodat we zeker weten dat we het juiste advies geven. In het uiterste geval kan onze huisadvocaat je zelfs tegen een sterk gereduceerd tarief bijstaan in een gerechtelijke procedure.

Een goede verstandhouding tussen huurder en verhuurder heeft echter onze voorkeur. Wij sporen huurders dan ook regelmatig aan om problemen zelf met de huisbaas te bespreken.

logo Kamerbewonersadviesbureau

Kamerbewonersadviesbureau

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Oude Kijk in Het Jatstraat 26 - Kamer 1314.012
9712EK Groningen

info hetkab.nl
050 363 7328
www.kamerbewonersadviesburo.nl

Laatst gewijzigd:01 juni 2021 13:43