About usFaculty of LawActueelIn the mediaArchive In the media

Wilbert Kolkman: 'Erfenis leidt steeds vaker tot rechtzaak en familiebreuk'

10 november 2017
Prof. Wilbert Kolkman

Als familieleden het contact met elkaar verbreken, is dat in de helft van de gevallen vanwege ruzie over geld, vaak een erfenis. Het aantal conflicten over nalatenschappen blijft toenemen. Hoogleraar familievermogensrecht Wilbert Kolkman deed in 2016 onderzoek naar de ontwikkeling van het aantal rechtszaken die over erfrecht gingen en stelde een sterke toename vast tussen 2010 en 2015. 'De welvaart is toegenomen, dus er is nu meer geld gemoeid met erfenissen', zegt hij in De Volkskrant (registratie vereist).

Zie ook: 'Agenten surveilleren zelfs bij uitvaart' (RTLZ)

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:34