Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Rechtsgeleerdheid Actueel Nieuws Nieuwsarchief

NNHRR organiseert tweedaagse onderzoeksconferentie

20 april 2023

Op 29 en 30 juni 2023 organiseert de NNHRR (Netherlands Network for Human Rights Research) hun jaarlijkse onderzoeksconferentie in Groningen: de Toogdag. Het centrale thema is de discussie over het verleden, heden en de toekomst van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, naar aanleiding van diens vijfenzeventigste verjaardag.

Gezamenlijk onderzoek stimuleren

De NNHRR is een samenwerkingsverband van een aantal Nederlandse universiteiten voor het stimuleren van gezamenlijk onderzoek op het gebied van (internationale) mensenrechten. Prof. Brigit Toebes en dr. Antenor Hallo de Wolf vertegenwoordigen de RUG binnen de NNHRR. Hallo de Wolf heeft de rol van medeorganisator bij de Toogdag en werkt daarvoor samen met collega's uit Maastricht.

Het programma

Op 29 juni 2023 wordt er een rondetafelgesprek georganiseerd over de impact die de UVRM de afgelopen vijfenzeventig jaar heeft gehad. Ook vinden er meerdere werkgroepsessies plaats en zullen er special guests aanwezig zijn. Op 30 juni 2023 vindt het vervolg op de werkgroepsessies plaats en zullen meerdere promotiestudenten van de NNHRR een presentatie geven.

Presentaties en papers indienen

Om ervoor te zorgen dat het programma zo soepel mogelijk verloopt, roepen de organisatoren op om presentaties en/of papers op tijd in te leveren. Die oproep is in beginsel bedoeld voor promotiestudenten van de NNHRR, maar ook andere deelnemers zijn van harte welkom om werk in te dienen over de volgende onderwerpen:

  • AI en mensenrechten
  • Niet-statelijke actoren
  • Duurzaamheid en toegang tot energievoorzieningen
  • Het gevecht tegen corruptie
  • Rechten van toekomstige generaties

Geïnteresseerden worden geacht hun abstract (maximaal 400 woorden) vóór 5 mei 2023 naar zowel dr. Antenor Hallo de Wolf (a.g.hallo.de.wolf rug.nl) als mr. Medes Malaihollo (a.malaihollo rug.nl) te sturen. De auteurs van de geselecteerde abstracts krijgen uiterlijk 19 mei 2023 bericht. Na afloop van het evenement zullen de presentaties en papers worden gebundeld en gepubliceerd.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:26 mei 2023 14:47
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...