Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs News News Archive

Dr. Paulien de Winter en Mr. Elke Olthuis presenteren podcast over ‘access to justice in a digital era’

12 januari 2023
dr. P. (Paulien) de Winter

Drie keer per jaar verschijnt het tijdschrift Recht der Werkelijkheid bij Boom Juridische Uitgevers. In aanvulling op de printartikelen komen redactieleden dr. Paulien de Winter en mr. Elke Olthuis vanaf 12 januari 2023 met een podcast over het special issue van 2022, ‘Access to justice in a digital era’.

Zeer binnenkort te beluisteren

De eerste twee afleveringen zijn vanaf 12 januari 2023 te beluisteren bij alle podcastplatforms. De podcast is gefinancierd door de Vereniging voor Sociaalwetenschappelijke bestudering van het Recht (VSR) en Boom Juridisch. Hij is tot stand gekomen in samenwerking met Spraakmaker Media.

Elke aflevering een interview

Voor de podcast hebben De Winter en Olthuis zeven internationale auteurs geïnterviewd over hun bijdrage aan het speciale issue van Recht der Werkelijkheid. Er zullen acht afleveringen verschijnen, allemaal volledig in het Engels. In de eerste aflevering stellen De Winter en Olthuis zich voor en introduceren ze het special issue. De daaropvolgende afleveringen bestaan allemaal uit een interview. De gehele planning is als volgt:

Intro (Paulien de Winter en Elke Olthuis) 12 januari
Marijke ter Voert (Radboud Universiteit Nijmegen) 12 januari
Stine Piilgaard Porner Nielsen (Syddansk Universitet, Denemarken) 19 januari
Julia Dahlvik (FH Campus Wien, Oostenrijk) 19 januari
Carolyn McKay (The University of Sydney, Australië) 26 januari
Marieke Dubelaar (Radboud Universiteit Nijmegen) 26 januari
Lisa Pelssers (University of Liège, België) 2 februari
Anne Janssen (Universiteit Utrecht) 2 februari

Het tijdschrift Recht der Werkelijkheid

Recht der Werkelijkheid is een double-blind, peer reviewed tijdschrift dat in 1980 is opgericht. Het is gerelateerd aan de Vereniging voor de Sociaalwetenschappelijke bestudering van het Recht (VSR) en wordt uitgegeven door Boom Juridische Uitgevers. De focus ligt met name op vernieuwende empirisch-theoretische bijdragen over maatschappelijke ontwikkelingen die gerelateerd zijn aan het recht.

Ieder jaar verschijnen er twee reguliere nummers en één themanummer van Recht der Werkelijkheid. Het themanummer van 2022, ‘Access to justice in a digital era’, gaat over ontwikkelingen in digitale technologieën die veranderingen hebben teweeggebracht in het functioneren van juridische diensten en instanties voor de beslechting van juridische geschillen.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:02 januari 2024 12:24

Meer nieuws

 • 21 mei 2024

  Uitslag universitaire verkiezingen 2024

  De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!

 • 13 mei 2024

  Moleculen stilzetten

  In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.

 • 29 april 2024

  Sensor met gevoel

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...