Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Actueel News News Archive

Mr. Berend Roorda wint Docent van het Jaarverkiezing 2019

18 december 2019
Mr. Berend Roorda

Op dinsdag 17 december vond de jaarlijkse Docent van het Jaarverkiezing van de Faculteit Rechtsgeleerdheid plaats. De genomineerde docenten waren: mr. Berend Roorda, promovenda Michelle Bruijn en dr. Ruven Fleming. Na drie zeer interessante minicolleges mocht Berend Roorda zowel de publieksprijs als de vakjuryprijs in ontvangst nemen.

Het minicollege van Berend Roorda ging over het Demonstratierecht. In 2016 promoveerde Roorda op een onderzoek naar dit grondrecht. In 2019 ging welhaast geen dag voorbij waarop het demonstratierecht geen aandacht kreeg in de pers. Roorda heeft zijn onderzoek dan ook veelvuldig mogen uitdragen in de media. Met deze achtergrond wist Roorda een heel actueel en boeiend college neer te zetten.

De wijze waarop Roorda lesgeeft, beschrijven studenten als ‘laagdrempelig’, ‘bevlogen’ en ‘beeldend’. In de voordracht van Roorda schrijft de Opleidingscommissie: ‘Door zijn interactieve lessen, betrekt hij alle studenten bij colleges. Studenten hebben het idee dat ze alle vragen kunnen stellen die ze hebben. Ook waardeert de heer Roorda feedback van de studenten. Hij weet dat lesgeven niet alleen draait om het overbrengen van kennis, maar ook om het discussiëren met elkaar. Hier neemt hij dan ook uitgebreid de tijd voor’.

Op 29 januari 2020 zal Roorda namens de faculteit deelnemen aan de RUG Docent van het Jaarverkiezing. Elf docenten van de universiteit strijden dan in de Aula van het Academiegebouw op de titel Docent van het Jaar 2019.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:29 januari 2021 10:19

Meer nieuws