Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Actueel News News Archive

Facultaire Scriptieprijs 2018-2019 voor Maarten Knol

29 november 2019

Op donderdag 27 november is tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Wolthoorn de facultaire scriptieprijs uitgereikt aan Maarten Knol. Na een introductie door decaan Jan Berend Wezeman passeerden de vier genomineerden voor de prijs de revue. Daarna werd de winnaar bekendgemaakt.  

Decaan Jan Berend Wezeman reikt de prijs uit aan Maarten Knol
Decaan Jan Berend Wezeman reikt de prijs uit aan Maarten Knol

De jury, die bestond uit wetenschappers van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, heeft Maarten Knol aangewezen als winnaar.

Het juryproces bestond uit twee ronden. Na de eerste ronde bleven er vier finalisten over: Rasmus Geertsema, Maarten Knol, Daniël Muis en Cynthia Lourenco Tach. Alle vier waren het mooie en zeer interessante scripties, maar de jury moest een keuze maken en vond de scriptie van Maarten Knol de beste van de vier.

De scriptie heeft als titel ‘Lokpuber op het recht(matig)e pad’. Knol bespreekt daarin de inzet van lokpubers voor de opsporing van grooming in het licht van het verbod op het uitlokken van strafbare feiten door opsporingsinstanties. De schrijver van deze scriptie is erin geslaagd om de jury mee te nemen in zijn verwondering over deze opsporingsmethode en in zijn zoektocht naar de verhouding daarvan tot de fundamentele strafrechtelijke beginselen.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41

Meer nieuws