Europese Commissie selecteert Hans Vedder als Non-Governmental Advisor

Hoogleraar economisch recht Hans Vedder is door de Europese Commissie voor het komend jaar 2019/2020 geselecteerd als Non-Governmental Advisor in het kader van de International Competition Network (ICN-NGA). Binnen de Europese Commissie is het directoraat-generaal mededinging verantwoordelijk voor het handhaven van de mededingingsregels, zoals het kartelverbod en het verbod op misbruik van een machtspositie.
D-G Mededinging werkt met vele andere mededingingsautoriteiten internationaal samen in het kader van het International Competition Network. In verschillende werkgroepen wordt gesproken over gezamenlijke uitdagingen ten aanzien van de strijd tegen kartelvorming; hoe om te gaan met economische machtsposities en hoe het toezicht op grote fusies en overnames zo goed mogelijk kan plaatsvinden.
Hans Vedder zal de Commissie bijstaan bij het bepalen van haar inbreng in de vele discussies die plaatsvinden in het ICN. Deze gaan bijvoorbeeld om de vraag hoe het mededingingsrecht het best kan worden toegepast op grote en machtige internetondernemingen, of wat het best werkt in de strijd tegen kartelvorming.
Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Laatst gewijzigd: | 26 februari 2021 11:34 |
Meer nieuws
-
18 augustus 2022
Prof. Brigit Toebes wint CISDL Legal Specialist Award 2022
Door hun kennis, professionele vaardigheden en inzichten geven de ontvangers van de CISDL International Legal Specialist Awards blijk van een serieuze, significante en langdurige inzet voor het bevorderen van vrede, gerechtigheid en duurzame...
-
26 juli 2022
Prestigieuze TPR-wisselleerstoel voor prof. Dorothy Gruyaert
Gedurende het academisch jaar 2022-2023 zal prof. Gruyaert verschillende colleges verzorgen voor studenten van onze faculteit en voor het Honours College.
-
19 juli 2022
Subsidie NWO Open Competitie toegekend aan Anne Ruth Mackor voor onderzoek ‘Voorkomen van Rechterlijke Dwalingen’
In de afgelopen twintig jaar hebben rechterlijke dwalingen, zoals die van Lucia de Berk (Nederland), Sally Clark (Verenigd Koninkrijk) en Thomas Quick (Zweden), geleid tot maatschappelijke en wetenschappelijke debatten over de vraag hoe fouten in...