Redmar Wolf benoemd tot hoogleraar Algemeen Belastingrecht (kostprijsverhogende belastingen)
Prof. Redmar Wolf is per 1 juli 2018 benoemd tot hoogleraar Algemeen Belastingrecht, in het bijzonder kostprijsverhogende belastingen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Wolf is al sinds 2017 verbonden aan de faculteit als universitair hoofddocent.

Redmar Wolf (Zwolle, 1966) studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Utrecht en Fiscaal Recht aan de Universiteit van Amsterdam. In 2010 promoveerde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen op een proefschrift over btw-carrouselfraude getiteld: Carrouselfraude. Een Europees probleem vanuit Nederlands perspectief; een analyse van fiscale regelgeving en jurisprudentie.
Van 2013 tot 2017 was hij als bijzonder hoogleraar Indirecte Belastingen verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In zijn oratie, NL-omzetbelasting of EU-BTW?, in 2013 behandelde hij de samenloop tussen het Unierecht en de nationale regelgeving op het gebied van de btw/omzetbelasting. In zijn afscheidsrede in 2017, BTW in de USA?, ging hij in op een mogelijke invoering van een zogenoemde Destination Based Cash Flow Taxation in de USA.
BTW, overdrachtsbelasting en andere indirecte belastingen
Als hoogleraar Algemeen Belastingrecht zal Wolf onderwijs geven aan bachelor- en masterstudenten in de sectie Belastingrecht met een nadruk op de btw/omzetbelasting, overdrachtsbelasting en andere indirecte heffingen. Zijn onderzoek aan de RUG zal zich tevens richten op de gewenste aanpassingen aan het huidige btw-stelsel en alternatieve wijzen van belastingheffing (bijvoorbeeld de recent voorgestelde Digital Services Tax).
Wolf is als advocaat/belastingadviseur (Senior Counsel) verbonden aan Baker McKenzie Amsterdam. Hiernaast is hij raadsheer-plaatsvervanger bij de Belastingkamer van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.
Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Laatst gewijzigd: | 17 juli 2023 10:24 |
Meer nieuws
-
05 maart 2025
Vrouwen in de wetenschap
De RUG viert Internationale Vrouwendag met een bijzondere fotoserie: Vrouwen in de wetenschap.
-
04 februari 2025
‘Verleiden mag, misleiden niet’
In de supermarkt staat een pak ‘zwarte bessensap’. Tenminste, zo heet het en de foto op de verpakking suggereert dat ook. Maar uit de ingrediëntenlijst blijkt dat de inhoud voornamelijk gemaakt is van appels en druiven. Is dat zonder meer toegestaan?...
-
23 januari 2025
Twee RUG-onderzoekers treden toe tot De Jonge Akademie
Prof. mr. dr. Björn Hoops en dr. Esther Metting treden toe tot De Jonge Akademie (DJA) van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Elk jaar kiest de DJA tien talentvolle wetenschappers die zich wetenschappelijk bewezen hebben en...