Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Leon Verstappen: Land Portal ontvangt een subsidie ter grootte van 1,3 miljoen Britse pond

07 maart 2018

De Britse regering heeft Stichting The Land Portal in het kader van haar Legend programma van de Department for International Development, een vervolgsubsidie toegekend van 1,3 miljoen Britse pond. Daarmee is de continuïteit van het werk van de stichting voor drie jaar weer zekergesteld.

Prof. Leon Verstappen
Prof. Leon Verstappen

De voorzitter en oprichter van de stichting, professor Leon Verstappen, hoogleraar privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, is bijzonder tevreden met deze toekenning: “Het is bemoedigend dat het vele harde werk van het team dat de website in de lucht houdt en van de bestuursleden, die op vier verschillende continenten wonen en werken, zijn vruchten blijkt te hebben afgeworpen. Wij danken de Britse regering voor het in ons gestelde vertrouwen.” Al eerder heeft de Britse regering een soortgelijke forse subsidie toegekend.

De Land Portal is de wereldwijd leidende online informatieplatform waarop data(sets) en informatie over land governance worden verzameld en beschikbaar gesteld en dat dient als discussie platform voor de land community. De website wordt gevoed door talrijke internationale organisaties en lokale partners in ontwikkelingslanden. De data en informatie worden in vier talen beschikbaar gesteld: Engels, Frans, Spaans en Portugees, en zijn te browsen per land (van alle landen van de wereld) en per thema.

Het doel van de Land Portal is het verbeteren van land governance, oftewel het bevorderen van een beter gebruik van land ten behoeve van degenen die de meest onzekere landrechten hebben en die zich mede daarom in een kwetsbare positie bevinden, voornamelijk in zuidelijke landen van de wereld.

Voor nadere informatie: Leon verstappen (l.c.a.verstappen@rug.nl) of Lisette Mey (lisette.mey@landportal.info).
land portal

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:06 juli 2018 08:47
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...