Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Team Groningen wint Studentenparlement

22 mei 2017

Het team van de RUG won afgelopen vrijdag, 19 mei 2017, het tweejaarlijkse studentenparlement, een landelijke wedstrijd tussen gevorderde studenten staatsrecht van alle juridische faculteiten, die wordt gehouden in de Tweede Kamer.

Dit jaar stond de behandeling van een fictieve grondwetswijziging centraal die het voor de regering mogelijk zou maken grondrechten te beperken met het oog op de dreiging van terreur. De Groningse fractie had door loting de rol toebedeeld gekregen van christelijk-sociale oppositiepartij. Na een eerdere schriftelijke ronde vond afgelopen vrijdag het plenaire debat in de Tweede Kamer plaats, onder voorzitterschap van oud-kamerlid Fatma Koser Kaya. Het was een spannende dag waarin staatsrechtelijke argumenten en politieke spelletjes elkaar in hoog tempo afwisselden. De Groningse fractie, luisterend naar de naam Verbonden van Boven, ging er aan het einde van de dag met de winst en de zilveren Thorbeckepenning van door. De jury, onder voorzitterschap van Herman Tjeenk Willink, prees de consequent volgehouden inhoudelijke lijn van de Groningse fractie, en de goede inbreng in het debat.

De Groningse fractie bestond uit: Dorien Bakker, Arte Brueren, Maaike Feenstra, Maarten van der Laan, Wybrand van der Meulen, Sophie Perlot, Maret van Straalen en Sietske de Wijs.

De begeleiding van het team was in handen van Solke Munneke en Hans Engels.

het team

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:15 juni 2017 09:58