Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Seminar over schade na gaswinning in Groningen

16 november 2017

Op vrijdag 17 november a.s. organiseert de Faculteit Rechtsgeleerdheid het seminar 'Schade na gaswinning in Groningen'. Het seminar wordt georganiseerd voor oud-studenten (alumni) van de faculteit.

De gaswinning en de aardbevingsproblematiek in Groningen brengen diverse juridische uitdagingen met zich mee. Zowel voor burgers, overheden en bedrijven, als ook voor juridisch professionals. Niet alleen de omvang van het probleem speelt hierbij een rol, maar ook actuele ontwikkelingen.

Tijdens het alumni seminar worden alumni van de faculteit geïnformeerd en gaan zij met elkaar in gesprek over nieuwe ontwikkelingen, waaronder de uitspraak van de Raad van State van deze week en het adviesrapport van de commissie Hammerstein aan de Nationaal Coordinator Groningen.

Tijdens de plenaire sessie gaat mr. Mentko Nap in gesprek met prof. Jan Brouwer (honorair hoogleraar Law in Society) en mr. Jeff Biesma (senior rechter Rechtbank Noord-Nederland). Vervolgens nemen de aanwezigen deel aan een van de drie kennissessies:

1. De juridische positie van het schadefonds en schadeprotocol - prof. Herman Bröring, Hoogleraar integrale rechtsbeoefening
  2. Gaswinning en gaslevering: juridische kaders inzake voorzieningszekerheid en veiligheid – prof. Martha Roggenkamp, Hoogleraar Energierecht
  3. Aansprakelijkheid: causaliteit en preventie – prof. Fokko Oldenhuis, Honorair hoogleraar Religie en Recht

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:16 november 2017 12:23