Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Hoe werkt het recht in Nederland? Rijksuniversiteit Groningen biedt gratis online cursus

08 november 2017

Op maandag 20 november 2017 start de Rijksuniversiteit Groningen voor de vierde keer met de online cursus ‘Inleiding Nederlands recht’. Met deze gratis cursus laat de Faculteit Rechtsgeleerdheid iedereen die daarin geïnteresseerd is – zowel (toekomstig) student als professional – kennismaken met het recht.

De ins & outs van het recht

Het recht regelt vrijwel alle aspecten van onze maatschappij. Soms is dat heel zichtbaar: in de rechtszaal bij een strafproces tegen een crimineel of in de Tweede Kamer bij een debat over een nieuw wetsvoorstel. Voor een groot deel is dat ook ‘onzichtbaar’. Bijvoorbeeld bij het doen van onze dagelijkse boodschappen. Daarbij komen veel meer rechten en plichten kijken dan alleen het leveren van de producten en het betalen daarvoor.

Online cursus met video’s, artikelen en oefenvragen

De deelnemers aan deze online cursus worden stap voor stap begeleid door docent en onderzoeker Adriaan Wierenga. Door middel van video’s, artikelen, oefenvragen en discussies maken zij kennis met de wereld van het recht. Wierenga: ‘Juist omdat het recht zo veel invloed heeft op ons eigen leven en de wereld om ons heen, is enige juridische kennis altijd nuttig en verrijkend.‘

De online cursus, ook wel Massive Open Online Course (MOOC) genoemd, start op 20 november voor de vierde keer. Ruim 2500 deelnemers deden al mee aan de cursus. Een bovengemiddeld percentage rondde de volledige cursus met succes af.

Aanmelding en deelname

De cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het recht (en daarmee ook zeer geschikt voor studiekiezers). De cursus start op 20 november 2017, duurt vijf weken en vraagt per week een tijdsinvestering van ongeveer 3 uur. Deelname is gratis.

Aanmelden kan via de website. Benieuwd? Bekijk dan alvast deze video.
hamer

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:08 november 2017 11:54

Meer nieuws