Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

RUG Professor Joe Cannataci onderscheiden in de VS

10 juni 2016

Professor Joe Cannataci, Chair in European Information Policy & Technology Law binnen de Vakgroep Europees en Economisch Recht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid en co-Director van de Security, Technology & e-Privacy Research Group (STeP) van de Rijksuniversiteit Groningen is onderscheiden in de Verenigde Staten met de Louis D. Brandeis Award for Privacy.

Cannataci ontving de award deze week in Washington als erkenning voor zijn bijdrage aan onderzoek en intergouvernementeel werk dat heeft geleid tot een betere borging van de privacy op het gebied van onder andere medische gegevens.

Dr. Deborah Peel, oprichter en president van Patient Privacy Rights: "Professor Cannataci is a global privacy thought leader and hero. For more than 30 years, he has led collaborative research in privacy across cultures and continents. We can think of no more deserving recipient of this year's Louis D. Brandeis Privacy Award."

Eerdere ontvangers van deze prestigieuze onderscheiding zijn onder andere de eerste European Data Protection Supervisor, Peter Hustinx, voormalig Federal German Data Protection Commissioner, Peter Schaar en de gerenommeerde Harvard Professor Latania Sweeney.

Uitreiking door Senator Ed Markey

Prof. Cannataci, tevens de eerste VN Special Rapporteur on the Right to Privacy, kreeg de onderscheiding uitgereikt door Senator Ed Markey. Markey is een van de vooraanstaande Amerikaanse wetgevers met een lange staat van dienst met betrekking tot de invoering van privacy maatregelen in de Amerikaanse wetgeving.

Louis D. Brandeis Privacy Award

Precies 100 jaar geleden  werd de Amerikaanse Hooggerechtshof Rechter Louis D. Brandeis beëdigd. Brandeis is de eerste rechter die het recht op privacy als een grondwettelijk recht interpreteerde. De non-profit organisatie Patient Privacy Rights reikte de Louis D. Brandeis Privacy Award dit jaar voor de vijfde keer uit. De award wordt uitgereikt als een erkenning van uitstekend leiderschap op het gebied van medische privacy. Ieder jaar zijn de opvolgers van deze invloedrijke Amerikaanse Rechter Brandeis aanwezig bij de ceremonie.

Aanbeveling - Louis D. Brandeis Privacy Award - Professor Joe Cannataci

Professor Joe Cannataci die de Louis D. Brandeis Privacy award in ontvangst neemt van US Senator Ed Markey
Professor Joe Cannataci die de Louis D. Brandeis Privacy award in ontvangst neemt van US Senator Ed Markey

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 juli 2018 10:52
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws