Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Two European research projects for Olha Cherednychenko

05 December 2016
Olha Cherednychenko

Prof. dr. Olha Cherednychenko was commissioned to conduct two research projects for the European Parliament.

Research on Brexit and Access to the Single Market in Financial Services

Olha Cherednychenko will carry out research for the European Parliament Committee on Economic and Monetary Affairs (ECON) on the UK's potential withdrawal from the EU and single market access under EU financial services legislation.

Research on Offshore Practices in the Dutch OCTs

Together with Herman Bröring, Arpi Karapetian and Gerhard Hoogers, Olha Cherednychenko will also conduct research for the European Parliament on the legal, political and institutional framework for offshore practices related to money laundering, tax evasion and tax transparency in the overseas countries and territories (OCTs) of the Netherlands. The project is requested by the European Parliament Committee of Inquiry into Money Laundering, Tax Avoidance and Tax Evasion (PANA) set up in the wake of the 'Panama Papers' revelations.

This article was published by the Faculty of Law.

Last modified:05 December 2016 3.15 p.m.

More news

• 13 December 2018

Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

• 12 December 2018

Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

• 11 December 2018

Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...