Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs News News Archive

Publieksacademie voor de Rechtspraak over Cybercrime

15 augustus 2016

Deze Publieksacademie heeft als thema Computercriminaliteit. Criminaliteit speelt zich steeds vaker online af. En wie is er vandaag de dag niet online te vinden? Maar wat is cybercrime nu precies, wat is strafbaar en wat niet? Hoe zit het met de privacy, welke wetgeving is hiervoor en hoe kunt u voorkomen dat u slachtoffer wordt? Dit zijn vragen die aan bod komen tijdens de Publieksacademie voor de Rechtspraak op woensdag 7 september.

cybercrime

Prof. H. Wolswijk, hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen leidt de avond in en legt uit wat de nieuwe wetgeving is met betrekking tot bijvoorbeeld hacking en aftappen van gegevens. Daarnaast gaat hij in op hoe 'klassieke' strafbepalingen zoals diefstal en oplichting ook hun nut bewijzen in de digitale wereld.

Vanuit het Openbaar Ministerie is landelijk cybercrime officier van justitie Dhr. M. Egberts aanwezig en hij vertelt over de ontwikkelingen binnen de wereld van High Tech Crime. Hij laat ons zien hoe cybercriminelen aan onze gegevens komen en wat zij daar vervolgens mee kunnen doen.

Waar en wanneer

Woensdag 7 september 2016 | 19.00 – 21.30 uur | RUG, Academiegebouw Broerstraat 5

Voor abonnees

Dagblad van het Noorden verloot onder abonnees 300 toegangsbewijzen. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website van het Dagblad van het Noorden. Er is een beperkt aantal plaatsen. Bent u geen abonnee, dan wordt u op een wachtlijst geplaatst.

publieksacademie partners

De Publieksacademie voor de Rechtspraak wil met laagdrempelige lezingen tegemoetkomen aan de grote belangstelling die bestaat voor de rechtspraak. Rechters, officieren van justitie, hoogleraren en andere deskundigen vertellen over thema’s in het recht waar veel mensen mee te maken krijgen.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak is een samenwerking tussen de Rechtbank Noord-Nederland, de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, het Openbaar Ministerie/Arrondissementsparket Noord-Nederland en het Dagblad van het Noorden. De lezingen zijn geschikt voor een breed publiek. Kennis over het recht is niet nodig om te lezingen te kunnen volgen.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41

Meer nieuws