Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs News News Archive

Europese Commissie kent € 15.000 toe aan Rosalie Koolhoven voor studie naar accommodaties in de deeleconomie

16 maart 2016
Rosalie Koolhoven

De Europese Commissie heeft € 15.000 toegekend aan mr. dr. Rosalie Koolhoven voor het verrichten van onderzoek naar de aansprakelijkheid van platforms zoals Airbnb, Wimdu en Huizenruil voor het nakomen van verplichtingen uit het Europese recht, het privaatrecht in Nederland, Spanje en Frankrijk en toerisme gerelateerde verplichtingen in Amsterdam, Barcelona en Parijs. Daarnaast wordt onderzocht welke verplichtingen huizenbezitters, die hun huis of een kamer via een dergelijk platform verhuren, hebben. Bieden zij in wezen 'illegale hotels' aan?
Doel van de Europese Commissie voor dit onderzoek is te weten of consumenten nog wel de bescherming krijgen die zij zouden moeten hebben, als zij contracteren binnen wat heet de 'collaborative economy' ofwel de deeleconomie?

Working Group on the Collaborative Economy

Het onderzoek is uitbesteed aan mr. dr. Rosalie Koolhoven (Universitair Docent Goederenrecht). Zij richtte daartoe de 'Working Group on the Collaborative Economy' op met mr. dr. Evert Neppelenbroek (Universitair Docent Goederenrecht), Enrique Santamaría LLM (PhD) en Théo Verdi BA (research assistant).


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41

Meer nieuws