Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Veni-subsidie voor Michel Vols: ‘Neighbours from hell, from eviction to solving problems’

16 juli 2015

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft mr. dr. M. Vols, universitair docent bij de vakgroep Algemene Rechtswetenschap van de Faculteit Rechtsgeleerdheid een Veni-subsidie toegekend. Het daarmee gemoeide bedrag van maximaal 250.000 euro gaat Vols de komende jaren besteden aan onderzoek naar een oplossingsgerichte aanpak van ernstige woonoverlast.

Mr. dr. M. (Michel) Vols studeerde aan de faculteiten Rechtsgeleerdheid en Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen. Aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid voltooide hij in 2008 cum laude de onderzoeksmaster Functionaliteit van het Recht, waarin hij zich specialiseerde in het openbare-orderecht en bestuursrechtelijke (gemeentelijke) handhaving. Hij promoveerde in 2013 op zijn onderzoek naar ‘Woonoverlast en het recht op privéleven. De aanpak van overlastveroorzakers in Nederland, Engeland, Wales en België‘.

Vols was onder meer visiting scholar aan de universiteiten van Gent, Bristol, New York City, Puerto Rico en Cape Town. Hij is oprichter van het International Network on Law and Anti-Social Behaviour en coordinator van de Housing Law working group van het European Network for Housing Research. Met zijn eigen weblog (www.openbareorderecht.nl) bereikte Vols meer dan 150.000 bezoekers.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:10 januari 2018 13:53

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...