Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidActueelNieuwsarchief

Mr. dr. Solke Munneke benoemd tot hoogleraar Staatsrecht

26 augustus 2015
Prof. Solke Munneke
Prof. Solke Munneke

Mr. dr. Solke Munneke is per 1 september 2015 benoemd tot hoogleraar Staatsrecht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Munneke (1975) studeerde Nederlands recht, afstudeerrichting publiekrecht, aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Hij promoveerde in 2006 aan de RUG, op het proefschrift ‘Inlichtingenplichten en verschoningsgronden in het staatsrecht’. Promotoren waren prof. mr. D.J. Elzinga en prof. mr. A.H.M. Dölle. Zijn proefschrift werd genomineerd voor de driejaarlijkse dissertatieprijs van de Staatsrechtkring.

Het bestuurlijk organisatierecht vormt sinds zijn promotie een rode draad in zijn onderzoek, voornamelijk bekeken vanuit staatsrechtelijk, deels ook vanuit bestuursrechtelijk perspectief. De laatste jaren gaat zijn belangstelling in het bijzonder uit naar organisatierechtelijke vraagstukken op het terrein van de decentralisatie en het gemeenterecht.

Munneke werkte tot voor kort als universitair hoofddocent staats- en bestuursrecht aan de Vrije Universiteit, waar hij in 2011 werd verkozen tot Docent van het Jaar. Hij is aan de RUG de opvolger van prof. mr. D.J. Elzinga, die met emeritaat gaat.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:01 september 2015 11:06
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...