Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Current Affairs News News Archive

Publieksacademie voor de Rechtspraak over verkeersrecht: Dader beter af dan slachtoffer?

Het (on)recht achter verkeersdelicten
06 oktober 2015

Tijdens de derde publieksacademie voor de rechtspraak staat Het thema ‘verkeersrecht’ centraal. De publieksacademie zal plaatsvinden op 28 oktober in het Academiegebouw aan de Broerstraat in Groningen.

Dader beter af dan slachtoffer?

In de rechtszaal gaat het om de waarheid en niets dan de waarheid. Dat wil zeggen dat moet en is de bedoeling. Maar wat als de waarheid snoeihard is?

Dagblad van het Noorden journalist Rob Zijlstra leest als intro een verhaal voor om te laten zien wat voor emoties er in kunnen spelen. Alex Harteveld, advocaat-generaal Hoge Raad en honorair docent strafrecht (Rijksuniversiteit Groningen) gaat vervolgens in op de juridische aspecten van verkeersrecht. Jan Eland, hoofdofficier van justitie (OM) gaat aan de hand van voorbeelden uit de praktijk de maatschappelijke kant belichten.

Wilt u bij deze lezing aanwezig zijn? Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website van het Dagblad van het Noorden. Let wel, er is een maximum aantal beschikbare plaatsen! De lezing is in eerste plaats toegankelijk voor abonnees van het Dagblad van het Noorden. Bent u geen abonnee, dan wordt u op een wachtlijst geplaatst.


De Publieksacademie voor de Rechtspraak wil met laagdrempelige lezingen tegemoetkomen aan de grote belangstelling die bestaat voor de rechtspraak. Rechters, officieren van justitie, hoogleraren en andere deskundigen vertellen over thema’s in het recht waar veel mensen mee te maken krijgen.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak is een samenwerking tussen de Rechtbank Noord-Nederland, de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, het Openbaar Ministerie/Arrondissementsparket Noord-Nederland en het Dagblad van het Noorden. De lezingen zijn geschikt voor een breed publiek. Kennis over het recht is niet nodig om te lezingen te kunnen volgen.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41

Meer nieuws