Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidKennisbank RechtenOpleidingen, Studieonderdelen & StudiebegeleidingOpleidingen, varianten & specialisaties

Doorstromen na HBO | WO | CB | FBA

Algemeen

Met bepaalde HBO (bachelor) of WO (bachelor of master) diploma's kunt u aan onze faculteit verder studeren. Nadat u een premasterprogramma hebt afgerond, kunt u instromen in een master. De mogelijkheden zijn beperkt tot enkele juridische vooropleidingen en als er een premaster mogelijk is, geeft die slechts toegang tot 1 bepaalde master.

HBO doorstroom

Met een bachelor HBO Rechten of HBO Fiscaal recht en Fiscale Economie (Hanzehogeschool, HAN of Saxion Hogeschool) bestaat er aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de RUG de mogelijkheid om door te stromen naar respectievelijk de master Nederlands recht en de master Fiscaal recht.. Voor Recht en Bestuur zijn er na een aantal HBO-opleidingen schakelmogelijkheden.

U kunt soms al tijdens uw HBO opleiding beginnen met het pre-masterprogramma - we hebben het dan over preschakelen of indalen - of anders na afronding van de vereiste HBO opleiding. Preschakelen is alleen mogelijk als uw hogeschool daarover met onze faculteit afspraken heeft gemaakt. Hierover kan uw eigen hogeschool u informeren.

Heeft u vragen over de mogelijkheden, neem dan rechtstreeks contact op met de studieadviseurs, om uw persoonlijke mogelijkheden te bespreken. Vermeld daarbij duidelijk uw studierichting, de HBO instelling en het jaar van uw diploma. Vergeet ook niet te vermelden welke rechtenstudie u aan de RUG wilt volgen. De studieadviseurs zijn bereikbaar via studieadvies-rechten@rug.nl

Voor verdere informatie kunt u onze website bezoeken.

WO doorstroom

Voor doorstuderen na een WO opleiding (bachelor of master) kent de faculteit Rechtsgeleerdheid geen standaard pre-masterprogramma's. Doorstromen is dan ook alleen mogelijk middels een beschikkingsprogramma. Dit is alleen mogelijk voor studenten die een juridische WO-bachelor hebben afgerond en bovendien niet bij alle masteropleidingen. Voor de master Recht en Bestuur / Juridische Bestuurskunde zijn er soms ook mogelijkheden voor afgestudeerden van een niet-juridische WO opleiding, Wilt u weten welke mogelijkheden er voor u bestaan en hoe dat programma er dan uit gaat zien, neem dan contact op met studieadviseurs.

Fiscaal Recht na RB | FBA

Studenten met een diploma RB-belastingadviseur kunnen worden toegelaten tot het exclusief ontworpen eenjarige toelatingsprogramma om aansluitend de eenjarige master Fiscaal recht aan onze faculteit te volgen.

Het programma is afgestemd op uw RB-diploma. Het toelatingsprogramma moet afgerond zijn, voordat u aan de master mag deelnemen

Voorwaarden voor dit pre-masterprogramma:

  • een afgeronde RB-opleiding
  • diploma is niet meer dan 2 jaar oud

Programma's:

Aanmelden?

Voor de aanmeldingsprocedure verwijzen wij u naar http://www.rug.nl/rechten/education/premaster/aanmelding

Laatst aangepast op 26-04-2018printView this page in: English