Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidCareers Services LawCareers Services Law / studentenStageZelfanalyseWat wil ik en wat vind ik belangrijkJouw wensen en doelstellingen

Organisatie

Om een keuze te kunnen maken uit het aanbod van stages, is het ook van belang om vooraf al na te gaan wat je voorkeuren zijn betreffende de beroepspraktijk. Eerst dien je na te gaan of je ervaring wilt opdoen in het rechtsgebied waar je later beslist wilt gaan werken, en wellicht ook een masteropleiding in gaat volgen, of juist op een heel ander rechtsgebied. Daarna kun je nadenken over de beroepspraktijk: in welke sector zou je graag ervaring op willen doen? Te denken valt aan de advocatuur, rechterlijke macht, adviespraktijk, instellingen, onderwijs of wetenschappelijk onderzoek. Werken binnen de verschillende sectoren is vaak heel anders en trekt dus ook verschillende soorten mensen aan. Je levensinstelling, ervaring of hobby kan je voorkeur voor een bedrijfstak en/of organisatie beïnvloeden. Studenten die geïnteresseerd zijn in (sociale) media en communicatie kunnen bijvoorbeeld belangstelling hebben voor een kantoor als Boekx Advocaten Media & IP of Solv Advocaten die hierin gespecialiseerd zijn.

Mogelijke zaken die kunnen meewegen in je keuze voor een organisatie zijn:

Stage buiten Groningen
Stage buiten Groningen
  • een sociaal of commercieel kantoor;
  • met of zonder maatschappelijk belang;
  • een groot, middelgroot of klein kantoor;
  • especialistisch of generalistisch kantoor;
  • kantoor met een focus op de proces- of transactiepraktijk;
  • de identiteit en sfeer;
  • de locatie van een kantoor.

In hoeverre heb je over al deze zaken nagedacht? Wat is je ideaalplaatje? Ga per onderdeel na wat je wilt of belangrijk vindt. Bedenkt ook wat je absoluut niet wilt.
Laatst gewijzigd:12 oktober 2018 13:17
printView this page in: English