Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidCareers Services LawCareers Services Law / studentenStageZelfanalyse

Zelfanalyse

Zelfkennis is de eerste stap op weg naar het kiezen van een passende stage/loopbaan. Als je jezelf kent, weet je beter waarom en waar je stage wilt lopen en kun je beter inschatten in hoeverre een stage bij je past. Zelfkennis helpt je om gerichter op zoek te gaan naar een passende organisatie, om effectiever te solliciteren en je te onderscheiden van andere kandidaten. Daarom is het belangrijk om na te gaan wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Kijk ook eens op de site van Career Services voor onder meer workshops op het gebied van zelfkennis.

Op deze pagina vind je een aantal modules die je kunnen helpen bij het maken van een zelfanalyse. Onder het kopje ‘Wie ben ik en wat kan ik’ vind je modules die je inzicht kunnen geven in je persoonlijkheid en competenties. ‘Wat wil ik en wat vind ik belangrijk’ kan je helpen duidelijk te krijgen wat je drijfveren en wensen zijn.

De verkregen informatie kun je weergeven in een ‘Persoonsprofiel’. Dit profiel maakt inzichtelijk waar je kwaliteiten liggen en op welke gebieden iets verbeterd kan worden. Dit inzicht helpt je bij het maken van loopbaankeuzes.

Wil je de door de zelfanalyse verkregen inzichten bespreken?

Gebruik hiervoor de open community of maak een afspraak bij José van der Veen, de loopbaancoach van de faculteit Rechtsgeleerdheid!

Leerdoelen

  1. Benoemen en beargumenteren sterkste en zwakste eigenschappen
  2. Benoemen en beargumenteren sterkste en zwakste competenties
  3. Benoemen en beargumenteren belangrijkste en minst belangrijkste stage-/ carrièrewensen

Zelfanalyse
Laatst gewijzigd:12 oktober 2018 13:59
printView this page in: English