Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidCareers Services LawCareers Services LawStageReflectie

Stagebeoordeling

Op dit moment ben je aan het stage lopen. Het is van belang om tijdens je stage al na te denken over welke gegevens je nodig hebt bij de reflectie.

Om tot een goede reflectie te komen heb je een beoordeling van de stage-instantie nodig. Deze beoordeling moet je in je stageverslag opnemen. Handig is om de stage-instantie voorafgaand aan het lopen van de stage te vragen hoe zij jou gaan beoordelen en wanneer ze dit gaan doen. In de meeste gevallen heb je tijdens je stage 2 beoordelingsmomenten: de tussentijdse beoordeling en de eindbeoordeling.

De tussentijdse beoordeling vindt vaak plaats na een aantal weken. Door deze beoordeling weet jij waar je de komende weken in je stage nog aan kunt werken en waar je op moet letten. Daarnaast geeft de stage-instantie je door deze beoordeling een idee over wat jouw eindbeoordeling zal gaan zijn. Bij de tussentijdse beoordeling zal er ruimte zijn voor de stage-instantie om je tips mee te geven, maar omgekeerd kan jij ook aan de stage-instantie laten weten wat je moeilijk vindt en waar je mee zit.

Na afloop van je stage zal er doorgaans een eindbeoordeling komen. De meeste stage-instanties hebben hiervoor een eigen beoordelingsformulier. Mocht jouw stage-instantie hier geen formulier voor hebben, dan kun je hetformulier van de rechtenfaculteit gebruiken. Informeer dus voorafgaand aan je stage of de stage-instantie beschikt over een eigen beoordelingsformulier, hierdoor voorkom je verrassingen aan het einde van je stage.

Daarnaast is het handig om de stage-instantie om een verklaring te vragen, waarin zij aangeven dat jij minimaal 160 uren op de stageplaats aanwezig bent geweest en werkzaamheden hebt verricht. Door dit bij je stageverslag te voegen, kun je aan de stagecoördinator van jouw specialisatie of opleiding kenbaar maken dat jouw stage aan de voorwaarden voor studiepunten voldoet.

Laatst gewijzigd:19 juni 2017 14:05
printOok beschikbaar in het: English