Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidCareers Services LawCareers Services LawStageActie

Wanneer stage lopen?

Het is mogelijk om zowel je curriculum als je stage tegelijkertijd te volgen. Je kunt dus wel vakken volgen naast je stage. Het lopen van een stage vergt echter veel aandacht en energie. We raden je aan om niet alle vakken binnen je curriculum naast je stage te volgen. Maak een keuze in de vakken die je naast je stage wilt volgen. Als je vragen hebt over welk vak/welke vakken je het beste kunt volgen tijdens je stage, of als je moeite hebt met het plannen van je curriculum, dan kun je contact opnemen met de studieadviseurs. Via de besloten community kun je gebruik maken van de beschikbare online colleges. Zo kun je later colleges terugkijken die je tijdens je stage hebt gemist. Zijn er geen online colleges dan moet je proberen het vak via zelfstudie te halen met behulp van geleende aantekeningen.

Sommige kantoren, organisaties en bedrijven bieden ook stages in de zomer aan. Op die manier hoef je helemaal geen vertraging op te lopen.

We raden je aan om stage te gaan lopen in het derde jaar van de brede bachelor of in je master, dit omdat je dan specifiekere kennis van het recht hebt om in de praktijk te kunnen brengen. Sommige bedrijven/kantoren geven de voorkeur aan masterstudenten.

Kies voor het lopen van je stage een blok/semester uit waarin je weinig vakken hebt of waarin je het minste aantal verplichte vakken hebt. Op die manier kun je voorkomen dat je studievertraging oploopt.
Laatst gewijzigd:30 januari 2017 12:06
printOok beschikbaar in het: English