Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidCareers Services LawCareers Services Law / studentenLoopbaanplanner

Jaar 2

Jaar 2
.

Studievereniging

Ben je nog geen lid van een studievereniging? Word dit dan alsnog. Je leert er mensen door kennen en zij organiseren veel activiteiten. Door mee te doen aan deze activiteiten kun je een beeld krijgen van de diverse beroepsmogelijkheden en van de verschillen in cultuur bij bedrijven en kantoren. Onze faculteit kent de JFV en verenigingen die bij een specifieke afstudeerrichting/opleiding horen.


.

Bestuur of commissie

Doe een een bestuur of een commissie! Leer bijvoorbeeld samenwerken en organiseren en leg nuttige contacten.


.

Recht in Praktijk

Ervaar hoe het is om van uit de praktijk gestelde vragen te beantwoorden door na je propedeuse een Recht in Praktijk onderdeel te doen voor studiepunten. Je kunt ook werken aan je schrijf- en presentatievaardigheden. Met Recht in praktijkonderdelen kun je vaardigheden ontwikkelen zoals bijvoorbeeld een feitencomplex analyseren, met klanten omgaan, presenteren, het helder en bondig vertalen van juridische vragen en antwoorden richting de klant.


.

Entrepreneur

Het UGCE heeft tot doel ondernemerschap te stimuleren. Er zijn minors toegankelijk voor het bekend maken met het runnen van een bedrijf.


.

Vrijwilligerswerk

Ook door vrijwilligerswerk te doen kun je allerlei vaardigheden ontwikkelen. Ook kun je hiermee je maatschappelijke betrokkenheid tonen. Sommige organisaties letten bij het aannemen van werknemers of ze vrijwilligerswerk hebben gedaan. Vraag je af of de werkgever waar jij voor wilt werken later, dit belangrijk zou kunnen vinden.


.

Overige werkervaring

Het opdoen van werkervaring is altijd goed. Je kunt een juridische bijbaan zoeken, maar ook niet-juridische bijbanen helpen je te ontwikkelen. Denk eens aan het zijn van student-assistent, voorlichter, buiten griffier enz.


.

CareerConNEXT

Kijk voor allerhande loopbaan- en ontwikkelingsmogelijkheden mogelijkheden in Career-ConNEXT. Dit is een database waar deze mogelijkheden worden aangeboden. Je vindt CareerConNEXT op de studentenportal onder het tabblad my career. Je kunt inloggen met je studentnummer en filters aanzetten om aan te passen wat je wel en niet wilt zien.


.

Buitenland

Studeren of stage lopen in het buitenland is een waardevolle aanvulling op je studie in Nederland. Je leert o.a. over een andere cultuur, je kunt een vreemde taal leren spreken en schrijven. Je maakt kennis met andere rechtstelsels. Sommige juridische banen vragen kennis van extra talen of interculturele competenties. Mocht jij zoiets willen, zorg dan dat je dergelijke competenties ontwikkelt. Wil jij naar het buitenland, tref dan tijdig je voorbereidingen! Kijk voor meer informatie op Kennisbank Rechten en law exchange programme.

Summerschool

Met summerschools kan je in de zomer interessante cursussen volgen in diverse landen.


.

Selectiemasters

Onze duale masters Fiscaal en Notarieel recht en de togamaster bieden in het curriculum de mogelijkheid kennis te maken met de praktijk door middel van stages. Ook de onderzoeksmaster laat je kennismaken met het beroep van onderzoeker doordat je tijdens deze master een student-assistentschap krijgt en onderzoek leert doen. Wil je op termijn één van deze masters doen? Bedenk dan dat je goede cijfers moet halen. Verdiep je alvast eens in de criteria van deze masters.


Wil je je taal- en interculturele vaardigheden verbeteren?

Als een van de onderdelen van de 'Language & Culture Policy', wil de Rijksuniversiteit Groningen jou de mogelijkheid bieden om een volledige, extracurriculaire Global & Intercultural Engagement Distinction (GIED) te volgen. GIED stelt je in staat om je taal- en interculturele vaardigheden en je waarde op de arbeidsmarkt te vergroten. De Faculteit Rechtsgeleerdheid draait de pilot voor deze distinction en dus kun je kunt als eerste profiteren.


.

Twijfel je over je gekozen richting of wil je een extra richting er bij doen?

Praat eens met de studieadviseur of de loopbaanadviseur van onze faculteit

Twijfel je over een andere studie?

Kijk dan hier voor meer informatie.


.

Jaar 3

Kijk ook alvast eens bij Jaar 3 van de planner.

Laatst gewijzigd:15 februari 2019 11:21
printView this page in: English